Тези дни захарта се крие навсякъде. От търговски плодови сокове, газирани напитки, енергийни напитки, до сладкиши, торти и преработени храни. Здравословните нива на кръвна захар при възрастни трябва да бъде под 110 мг/дл., 126 мг/дл се счита за диабет. „Клетките на вашия организъм използват захар, за да запазят жизненоважни органи да функционират“, казва Клеър Макинли, клиничен диетолог в Центъра за превенция на рака Андерсън. „Но твърде много захар дневно може да доведе до увеличаване на теглото, а нездравословен начин на наддаване на тегло и липсата на физически упражнения може да увеличи риска ви от рак. “ Захарта храни всички клетки в тялото ви, включително и раковите клетки. Тя е източник на енергия, но не осигурява трайна енергия, защото се съхранява като мазнини в тялото ви. Повечето хора консумират повече от препоръчителния прием на калории. Това очевидно води до увеличаване на теглото. Но как захарта храни раковите клетки?

Рак, нива на глюкоза и рН

Обикновено тялото на човек с рак е по-кисело. Според германския физиолог Ото Варбург висока концентрация на глюкоза (кръвна захар) в организма служи като храна или гориво за раковите клетки. Киселият характер на захарта нарушава естествения баланс на рН на тялото. По този начин тялото работи усилено, за да запази нивата на рН нормални чрез депозиране на кисела субстанция в клетките.

През 1931 г.  д-р Варнург открил, че раковите клетки метаболизират по различен начин. Раковите клетки имат висок процент на анаеробна гликолиза или метаболизъм на глюкозата без кислород. Нормалните клетки могат да метаболизират глюкоза, както и мазнини, докато раковите клетки не могат. Следователно туморите са по-чувствителни към нивата на кръвната захар.

За това не е изненадващо, че повечето подходи съветват пациенти с ракови заболявания да спрат консумацията на сладкиши и преработени храни. По-тревожно е, че раковите клетки могат да произвеждат свои собствени доставки на глюкоза, за да оцелеят. Като допълвате тялото си с много захар, вие насърчавате растежа на раковите клетки и правите тялото си по-кисело (ниско рН).

Прочетете още 10 начина да направите и поддържате тялото си алкално.

Понижете приема на захар

Оставете настрана сладкиши, бонбони, безалкохолни напитки и търговски плодови сокове, хляб и подсладено кисело мляко. Винаги проверявайте етикета на предварително опакованите храни. Също така избягвайте да ядете бърза храна. Дори и салатеният дресинг съдържа захар.

Започнете консумация на много зеленчуци, за да се повиши рН на организма ви. Бъдете умерени в яденето на сладки плодове, като банани и манго, защото те са с високо съдържание на захар. Винаги, когато е възможно, изберете органични стоки за предотвратяване на изкуствени хормони и пестициди, водещи до ускоряване  растежа на раковите клетки. Ако сте с диагноза рак, премахнете рафинираната захар от менюто си възможно най-скоро.

Колко захар консумираме

Според Американската асоциация за сърдечни заболявания, мъжете трябва да приемат не повече от 37 грама (или 9 чаени лъжички), жените не повече от 25 грама (6 супени лъжици) захар. Повечето американци, обаче консумират около 22 чаени лъжички на ден.

В ниски до умерени количества захарта е от полза за тялото. Въпреки това, големи количества захар причинят множество проблеми, включително растеж на тумори. Онкологичните пациенти трябва да се стремят приемът им на захар да е от пресни плодове и естествени източници, като суров мед, меласа и нектар от агаве.

 

Автор: Amy Goodrich

Източник: http://blogs.naturalnews.com/sugar-feed-cancer-cells/

One thought on “Дали захарта подхранва раковите клетки?”
  1. Много полезен сайт с много полезни статии!
    Благодарим Ви!

Напиши коментар

Добави обява

×
×