Заболяванията са най-щастливи, когато живеят в киселинно тяло. Гъбички, бактерии и токсини се размножават бързо и плуват свободно, като предизвикват хаос. Точно обратното е вярно за алкалното тяло. Заболяванията мразят алкалност – алкалните органи са устойчиви, сигурни, здрави и достатъчно силни, за да се преборят с негативните нашественици. Така, че в битката на алкална срещу кисела среда, всички ние трябва да искаме алкална, за да спечелим. Зависи единствено от нас дали ще обърнем внимание на това как се грижим за себе си. Всичко, което правим може да повлияе на нивото на PH на тялото ни. Изброени са 10 начина да получите и поддържате алкално тяло.

10 начина за достигане и поддържане на алкално тялото:

  • Разберете каква е текущата алкалност на тялото ви: Първата стъпка към достигане и поддържане на алкално тяло е да се определи каква е киселиността на тялото ви по скалата на киселина / алкалност. / Тази скала е с номера 0-14, идеалното число за всяко човешко същество трябва да бъде 7,3 – като 7,3 е леко алкално и е напълно балансирано. За да се определи това, трябва да закупите PH ленти или рН-метър за тестване на урината или слюнката при събуждане.
  • Яжте алкални храни: Целта е да се яде излишък от алкални и ниско киселинни храни, така че тялото ви да се влияе от нейните алкални свойства.
  • Управление на стреса: Стресът е един от най-големите виновници за насърчаване на вътрешната киселинност. Разберете какво причинява стресът ви и просто се отървете от него.
  • Отървете се от преработените храни: Това са храни, които заемат фризерите и рафтовете на магазините за хранителни стоки. Има много по-здравословни версии, това са алкални храни, които са любезни към баланса на PН.
  • Изпробвайте т. нар. Зен отношение: Вие сте това, което мислите, така че опитайте се да имате щастливи, позитивни и здравословни мисли, независимо от текущата ситуация.
  • Алтернативни терапии: Всеки медикамент от аптеките е кисел и ако не е възможно за вас да спрете приема му, винаги можете да практикувате алтернативни терапии. Алтернативни терапии включват акупунктура, вендузи, медитация, масаж, четкане на суха кожа и дълбоко дишане. Тези алтернативни терапии притежават лечебни способности, които могат да премахнат необходимостта от медикаменти.
  • Детоксикация: Тялото се нуждае от непрекъсната детоксикация от диетите ни и от замърсителите на околната среда, които влизат в органите. Изцеждането на сок редовно, хидратиране с чиста вода и пиейки чайове за детокс, са лесни начини да  помогнете на тялото си да се запази чисто.
  • Упражнения: Движение най-малко 30 минути на ден, 5 дни в седмицата може да помогне да се освободят здравословни ендорфини.
  • Използвайте всичко натурално: Отървете се от химически базираните почистващи препарати и използвайте такива, които съдържат само естествени съставки. Отървете се от конвенционалните лосиони, масла, почистващи средства и гримове – те съдържат нефт, канцерогени и множество други опасни съставки, които може да нахлуят в тялото и да създадат киселинност.
  • Подобряване на въздуха, който дишате: откажете пушенето, подобрявайте качеството на въздуха чрез често проветряване и детоксикация на въздуха със стайни растения и естествени пречистватели.

Автор: Prof. Hesin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-ways-get-maintain-alkaline-body/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *