Маслото от тамян е много добро за кожата:

  • Може да се балансира мазна кожа.
  • Подобрява цвета на кожата.
  • Лекува акне и пъпки.
  • Лекува стрии.
  • Бори се с признаците на стареене.

Има много начини да използвате това етерично масло за подобряване  здравето на кожата, тук е една домашна рецепта за сапун с масло от тамян, който снабдява с витамини и е напълно без никакви вредни химикали, които съществуват в други търговски продукти. Рецептата е проста, опитайте я.

Домашен сапун с тамян

Съставки:

  • 30 капки масло от тамян
  • база за сапун
  • 5 капки масло от нар
  • форма за сапун

Приготвяне:

Поставете базата за сапун в стъклена купа и поставете купата в тиган с вода. Затоплете, докато базата се разтопи и след това отстранете от огъня. Добавете маслото от тамян и маслото от нар след като базата се е охладила. Разбърква се добре и се прехвърля в желаната от вас форма за сапуна.
Маслото от тамян се използва широко като съставка в продуктите за грижа за кожата. То може да се прилага директно върху кожата, когато се комбинира с масло носител.

Известно със своята способност да подобрява цвета на кожата, маслото от тамян също е много полезно за много други симптоми:

1. Облекчава болка при артрит

Артритна болка и болка в ставите, причинена поради възпаление, може да бъде облекчена с помощта на масло от тамян. Можете да приложите няколко капки масло от тамян на болезнените стави.

2. Прави ноктите по-силни

Имате слаби и чупливи нокти? Можете да получите здрави и красиви нокти чрез триене на масло от тамян в ноктите си.

3. Облекчава ужилване от пчели и други ухапвания от насекоми

Това масло може да намали подуването, причинено от пчелни ужилвания или ухапвания от насекоми, то също така помага в по-бързото оздравяване.

4. Подобрява здравето на устната кухина

Антисептичните свойства на маслото от тамян може да помогне за предотвратяване на лош дъх, кариеси, зъбобол и други инфекции. Добавете няколко капки масло от тамян в хладка вода и правете гаргара два пъти на ден, за да се излекуват болестите на венците.

5. Подобрява концентрацията

Използвайте 1-2 капки тамян върху слепоочията и задната част на врата за подобряване на концентрацията.

6. Засилва имунната система

Нанесете 1-3 капки тамян на всяко стъпало и масажирайте леко, за да се засили имунната система.

7. Лекува стрес и депресия

Насърчава чувство на спокойствие и релакс. Вдишвайте тамян, за да повдигнете настроението си или търкайте 1-2 капки на стъпалата си и зад ушите си, когато се чувствате притеснени.

8. Подпомага здравето на гърдите

Разтривайте няколко капки масло от тамян върху гърдите и долната част на корема си всеки ден.

9. Предотвратява образуване на газове в организма

Масло от тамян е чудесен лек срещу образуване на газове в тялото, поради своите газогонни свойства. Той също така помага за предотвратяване на свързаните с газ проблеми, включително стомашни болки, болки в гърдите и лошо храносмилане.

10. Подобрява сърдечното здраве

Маслото от тамян е известно за понижаване  нивото на холестерола, като по този начин предотвратява проблеми на сърцето, причинени от високите нива на холестерола.

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/homemade-frankincense-soap-bar-top-10-frankincense-oil-uses/

Напиши коментар

Добави обява

×
×