След много опити съвременни изследователи правят заключението, че олио от канела съдържа мощни химически вещества, които имат потенциал да убиват бактерии и гъбички и може да се използва като алтернатива за лечение на някои заболявания. Използва се и за подобряване на здравето, имунната система, здравето на бъбреците и мозъчната функция.

Рецепта за домашно канелено масло

Какво е необходимо:

 • Чист студенопресован зехтин или шафраново олио
 • ½ чаша смляна канела

– Затоплете зехтина/шафрановото олио на средна температура на котлона.
– Добавете канелата и разбъркайте, за да се смеси с олиото.
– Варете в продължение на 3 минути.
– Дръпнете от котлона и го оставете да се охлади.
– Когато се охлади достатъчно, прецедете олиото с помощта на ситна цедка.
– Пресипете канеленото олио в стерилизиран херметичен буркан или бутилка.
– Дръжте олиото на хладно, сухо и тъмно място до 30 дни.

Канеленото олио има много приложения, но по-специално се използва за дебелото черво, диабет и за увеличаване на сексуалното желание.

Рак на дебелото черво
Канеленото олио защитава клетките на дебелото черво от увреждане на ДНК. Учени разкриват, че канеленото олио показва значителен потенциал като безопасна, естествена, превантивна мярка за рак на дебелото черво и вие трябва да го добавите в диетата си.

Помага при диабет
Установено е, че канеленото олио подобрява честите симптоми на диабет. То се бори с инсулиновата резистентност чрез подобряване на отговора на организма към инсулина, като поддържа нивата на кръвната захар на умерено ниво, понижава възпалението и също така увеличава антиоксидантите.

Велик афродизиак
Установено е, че канеленото масло увеличава апетита, както физически, така и сексуално. Яденето на канела загрява тялото и желанието за секс. Една капка канелено масло втрита върху гениталиите предизвиква сексуална стимулация. Действа както на мъжете, така и на жените, но ароматът му е по-привлекателен за мъжете.

 

Автор: jeery park

Източник: http://blogs.naturalnews.com

2 thoughts on “Домашно приготвено олио от канела лекува рак на дебелото черво, контролира диабет и е страхотен афродизиак”
 1. Какво количество зехтин за 1/2чаша канела?
  Колко градуса са „средна температура“?
  „Вари“ ознaчава ли, че трябва да ври?

 2. И как се прилага после? Пие ли се? Клизма ли се прави? какво…
  Като казвате: „Дръжте олиото на хладно, сухо и тъмно място до 30 дни.“
  Какво се има на предвид, че до тези тридесет дена може да се съхранява и ползва или след тридесетия ден да почне да се използва?

Напиши коментар

Добави обява

×
×