(NaturalNews)

Чували сте за предизвикателството с кофа лед. Ето едно ново предизвикателство: предизвикателството един галон (3.8 литра). Пийте един галон лимонада с червена боровинка на ден, подсладена със стевия и подправена с лют червен пипер. Това е един от най-добрите начини за детоксикация, загуба на тегло и прочистване на системата ви. Също така е много по-добър избор за повечето хора, отколкото Основното очистване (The Master Cleanse).

Има и още.

Правете упражнения. Потете се. Накарайте сърцето си да работи. Дълбокото, тежко дишане помага за детоксикация на организма. Упражнявайте се енергично в продължение на 20 минути на ден. Ако имате достъп до сауна, използвайте я! Парната баня също е страхотна, стига водата да е пречистена от химикали.

Има едно специфично упражнение, което може да помогне за тази детоксикация по необичаен начин – подскачане. Подскачане на батут, скачане на въже и джогинг, помагат за циркулация на лимфата. Правете една от следните дейности в продължение на поне 20 минути на ден. Разбира се, ако се прави достатъчно енергично, за да се предизвиква тежко дишане и изпотяване, подскачащата дейност се счита за упражняването за деня.

Яжте. Това не е гладуване. Можете да правите детоксикация без гладуване. Ако все пак искате да гладувате, можете да го направите, ако знаете, че тялото ви може да се справи, но това не е необходимо, за да получите невероятни ползи. Яжте плодове, зеленчуци и салати. Сериозната детоксикация е добър момент да избягвате почти всичко останало и просто да се съсредоточите върху растителната продукция. Ако тялото е силно токсично или толкова болно, че не може да получи хранителни вещества от храната, добър момент е да се изцежда сок. В противен случай, препоръчваме да се ядат цели, сурови зеленчуци и плодове, за да получите фибрите и много други ползи, които се губят при изцеждането на сок.

Ако червата са извън баланс, т.е. свръхрастеж на Кандида или изобилие от лоши бактерии, яжте много чесън с тези салати и вземайте висококачествен пробиотик и ундециленова киселина или масло от риган. (Когато вземате масло от риган, не го приемайте с пробиотици, тъй като ще убие полезните бактерии).

Рецепта за лимонада с червени боровинки:

  • Стъклен буркан (един галон, 3.8 литра)
  • Чиста изворна вода
  • 1 чаша органичен сок от червена боровинка, не от концентрат
  • 3 органични пресни лимона
  • Цитрусова сокоизстисквачка
  • Течна стевия
  • Тинктура от люти чушки (кайен)

Напълнете буркана до около 85% от капацитета с изворна вода. Изстискайте лимоните и изсипете сока във водата. Добавете сока ​​от червена боровинка. Добавете стевия на вкус и след това добавете лют червен пипер на вкус. Количеството на използвания лют червен пипер зависи от вас, но колкото повече толкова по-добре.

Ако не разполагате с достъп до добър източник на изворна вода, използвайте друга чиста питейна вода, която е без флуорид. Ако не разполагате с достъп до органични лимони, използвайте конвенционални. Ако няма пресни лимони, използвайте бутилка лимонов сок. Ако не можете да намерите сок ​​от червена боровинка, който не е от концентрат, вземете от другия вид (само не взимайте сок от червена боровинка, който има каквито и да е било други съставки като подсладители или други сокове). Ако не можете да понасяте лют червен пипер, не го използвайте. Нямате стъклен буркан? Използвайте пластмасов. Без извинения.

Ако имате лют червен пипер на прах или стевия под формата на прах, препоръчвам да използвате блендер, за да смесите част от течността с праховете, така че да не се утаят по-късно.

Пиенето на галон вода на ден има невероятна полза за здравето и външния ви вид. Пиенето на толкова много течност прочиства органите и лимфните възли, хидратира кожата и помага на организма да възстанови и регенерира клетките, по начини, които повечето хора не изживяват. Червената боровинка и лимонът помагат за прочистване на черния дроб и бъбреците дори още повече. От личен опит знам, че е  много по-лесно  да се пие един галон лимонада с червена боровинка, отколкото да се пие един галон обикновена вода. Лютият червен пипер има невероятни ползи за здравето. 

Колко дълго трябва да правите това? Предизвиквам ви за десет дни. Но го правете толкова дълго, колкото искате. Докато растителните продукти трябва да бъдат винаги основна част от всяка здравословна диета, без значение какво ядете, тялото ви винаги ще се възползва от този галон хидратация на ден.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *