Ако си търсите масло като слънцезащитен избор, има някои опции по-долу, по реда на тяхната слънчева защита (малина, въпреки че има по-нисък SPF от семена от моркови е на първо място, тъй като тя се грижи за UVA & UVB лъчи). Моля да погледнете предупрежденията в долната част на тази страница, преди да си закупита масла от магазина.Тези масла не са предназначени за интензивна защита от слънчевите лъчи за продължителни периоди на слънце, но те със сигурност може да осигурят ниво на защита, без всички останали нежелани съставки. Освен това, те ще оставят някои от слънчевите лъчи да достигнат кожата ви, така че да може да се произведе твърде важния витамин D. Те имат още един бонус – ще оставят кожата ви мека и здрава, тъй като съдържат и други благоприятни за кожата витамини, мастни киселини и други хранителни вещества и антиоксиданти.

5 неотровни природни масла, които действат като слънцезащитен продукт

Масло от семена на моркови
Това богато масло е един от най-добрите хранителни масла за тялото, което осигурява ниво на защита от слънцето, който съвпада с висок клас търговски слънцезащитни продукти. Маслото от морковено семе е много концентрирано и трябва да се смесва с масло носител, за да се създаде много ефективен природен слънцезащитен крем, който може да се използва ежедневно.

Кокосово масло
Евтино, лесно се намира и е с приятен аромат. Кокосовото масло е основен продукт за грижа за кожата на традиционните тропически общества по целия свят. То осигурява умерено ниво на защита срещу слънчевите лъчи.

Бадемово масло
Маслото на тази вкусна ядка е друго често срещано масло, което е доста добра естествена защита от слънцето. В проучване е установено, че бадемовото масло осигурява естествено ниво на защита на SPF 6, наравно с много лосиони, продавани в търговската мрежа.

Масло от малина
Масло от малина е друго масло, което има сравнително висок SPF, SPF 30-50. Не само, че това масло има висок UV защитен фактор, то също така се използва за козметични цели като изключително успокояващо допълнение към продуктите за грижа за кожата. То е с високо съдържание на витамин Е, който е полезен за лечение и ремонт на кожата. Това е много стабилно масло, което означава, че е устойчиво на разваляне.

Масло от пшеничен зародиш
Маслото от пшеничен зародиш е третото масло с най-добрата естествена защита от гледна точка на SPF. То дава на кожата витамин Е и тласък на природни антиоксиданти, които ремонтират щетите на клетките. Маслото от пшеничен зародиш е известно предимно като отличен източник на витамин Е, който има многобройни ползи за кожата. Витамин Е е мощен антиоксидант, така че той помага да се предотвратят UV щетите. Високата антиоксидантна стойност на маслото е една от причините то да се приемано вътрешно за различни ползи за здравето.

Други масла с естествен слънцезащитен фактор

Маслото от макадамия – SPF 6
Соево масло – SPF 10
Масло от авокадо – 4-10
Зехтин – 2-8
Масло от шеа – 3-6
Бадемово масло – SPF 5
Масло от сусамово семе – SPF 4
Конопено олио – SPF 6
Масло от жожоба – SPF 4
Кокосово олио – SPF 2-8

Рецепта за домашен слънцезащитен крем

Можете също така просто да създаде масло, което да сложите върху кожата си.

1/2 чаша фракционирано кокосово масло (не се втвърдява под 76 градуса F)
10 капки етерично масло смирна (може да добавите до 40 капки за по-висок SPF)
5 капки етерично масло от семена от моркови
Комбинирайте всички съставки и дръжте в кехлибарен буркан (да помогне да се запазят маслата). Нанесете върху всички открити части на тялото. Нанасяйте често.

 

Автор: aoulin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/uv-natural-protection-5-non-toxic-natural-oils-act-sunscreen-layer/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *