(NaturalNews)

Д-р Джордж Малкмус е казал: „Нашето тяло е жив организъм, съставен от живи клетки, предназначени от Бога да се хранят изключително с живи (сурови) растителни храни.“ Жива или мъртва е по-голямата част от храната, която ядете всеки ден? Може би никога не сте се замисляли да поставите храната в една от тези две категории, но това може да ви помогне в стремежа да избегнете сериозни здравни проблеми, сега и в бъдеще.

Готвена или в сурово естествено състояние е по-голямата част от храната, която консумирате? Суровата храна е жива храна, защото все още съдържа активни ензими (нейната жизнена сила така да се каже).

Какво са ензимите? Ензимите са протеини, които са необходими за всички живи организми и те идват от най-малко три източника: метаболитни, храносмилателни (от нашето тяло) и хранителни ензими (от живи храни). Ензимите, намерени в живата храна играят важна роля в подпомагането на телата ни в процеса на правилното храносмилане, премахване и усвояване на жизненоважни хранителни вещества, намиращи се в живата храна. Ензимите също помагат за по-бързо изцеление след операция и химиотерапия, борят се с възпаление, помагат за засилване на имунната ни система, както и много други предимства.

Важността на ензимите

Д-р Едуард Хауъл, пионер на Ензимната Терапия казва: „Ензимите са вещества, които правят живота възможен … Без ензими няма да се състои никаква активност. Нито витамини и  минерали, нито хормони могат да свършат някаква работа без ензими.“ Живите храни съдържат естествени ензими, но когато се готви храната (т.е. пържена, печена, на скара, и т.н.) при температури от 42 градуса или по-високи, топлината разрушава ензимите, като по този начин намалява, ако не и премахва съдържанието на хранителни вещества в тази храна.

В действителност, приготвената храна е мъртва храна и е сърцето на диетата, към която за съжаление много хора се придържат сляпо, като към религия. Ако повечето от храните, които ядем, са мъртви храни, лишени от ензими, те ще принудят тялото ни да произвежда повече от тях, което води до недостиг на други ензими, които щяха да са на разположение, за да помогнат на тялото в другите му функции, като изцеление и предотвратяване на заболяване.

Подходящото гориво

Храната е гориво, а мъртвата храна е гориво от много нисък клас, което не е в състояние да подхранва адекватно живите ни тела, съставени от живи клетки. Колко дълго би издържала колата ви, ако непрекъснато и последователно я зареждате със замърсено гориво в резервоара? Не много дълго! Нашите тела са проектирани да работят с живи храни, от Битие 01:29, и все пак много са забравили или изоставили идеалната храна на Бога за човечеството. Дали тогава е чудно защо има толкова много страдащи хора с толкова много и различни заболявания и физически проблеми?

През 1930-те и 40-те години д-р Франсис Потенгер направил експеримент, в който храни 900 котки с едни и същи храни в продължение на девет години. Половината от котките ядат храната си сурова, а другата половина яли храната приготвена. Котките, които ядат храната си сурова през тези девет години никога не са претърпяли физически проблем. Но той отбелязва, че котките, които са яли готвени храни развиват същите физически проблеми, от които страдат много хора в цивилизованите общества и колкото по-дълго котките ядат мъртва /приготвена храна/ по-рано се разболяват. Доказателствата ясно показват, че тъй като готвените, пакетирани и бързи храни са станали част от нашата диета, болестите, които са били ограничени предимно за възрастните хора, сега са намерени и в по-младите. За да се подготвят телата ни сами да се лекуват и да се предотврати физическо заболяване, трябва да ги подхранваме с живи храни, за които са били предназначени.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jay Ricci

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *