Заземяването може да намали възпалението

(NaturalNews)

Заземяването, процесът на получаване на чувство за свързаност със земята чрез изглаждане на естествено срещащите се електрически честоти на тялото и тези на земята, е идеален начин да се оптимизира цялостното физическо и психическо здраве. Пионери в концепцията твърдят, че електроните на Земята помагат за неутрализиране на свободните радикали, и чрез използване на тялото като проводник, е възможно тази полезна енергия да се прехвърля директно към индивида.

Премахването на бариерите, които пречат на този процес – обувки, градинарски ръкавици или други изолационни елементи – и вместо това ангажиране в дейности като босо ходене по тревата или на плажа до 30 минути дневно, или градинарство (внимателно) с голи ръце, е доказано, че е един ефективен начин да се предотвратят здравословни проблеми. Холистични и билкови експерти обясняват, че като носят обувки с каучукови или пластмасови подметки, хората буквално се закриват от земята, поставяйки бариера, която предотвратява достъпа им до по-добро здраве; “ние се ограничаваме от неизползвани ресурси и по този начин ограничаваме излагането си на най-големия антоксидантен източник в света.”

За тези, които не са в състояние да извършват такива дейности, съществуват заземителни технологии като заземителни чаршафи, сандали и покривала за седалки на кола, служещи за постигане на същите или подобни цели.

Как заземяването помага на здравето

Проучванията показват, че заземяването по този начин повишава енергията, засилва имунната система, стимулира по-бързо изцеление и намалява стреса. Изследване, публикувано в Списание по алтернативна и допълнителна медицина, свързва заземяването с възможността да се ресинхронизира секрецията на кортизол, за да е по-балансирана с нормалния си ритъм. Кортизолът се нарича още хормон на стреса.

Д-р Даниел Чонг, който е лекар-натуропат, лицензиран в щата Орегон, казва, че заземяването “насища здравите тъкани в тялото с отрицателни електрони, като създава бариера, през която не могат да преминат тези свободни радикали, и по този начин ви предпазва от повредите, които биха предизвикали свободните радикали в противен случай.”

Заземяването е ефективно за тези, които търсят начини за намаляване на възпалението

Той отбелязва, че заземяването помага за намаляване на възпалението, което може да доведе до развитието на хронични заболявания като рак и артрит, и също така обяснява, че докосването на земята спомага за увеличаване на притока на кръв.

Заземяването също е чудесен начин да възстановим връзката със себе си.

Казва се, че излизането на открито и чувстването на неща като почвата, листата и тревите подхранва ума, тялото и душата, позволявайки на хората да се чувстват в едно с природата и света.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: AntoniaВашият коментар