Ако имате навика да приемате сок ​​от нар дневно, то това ви осигурява 47% от дневния прием за витамин A, C, E и фолиева киселина, което е добър знак за здравословен начин на живот. Пиенето на сок от нар дава възможност за лесно усвояване на всички, намерени в кръвта, хранителни вещества. Сока от нар е жизненоважен източник на антиоксиданти и омега 5 полиненаситена мастна киселина (punicic acid), която е от голяма полза за регенерацията на клетките. Сокът е изключителен източник на калций, фосфор, калий, желязо, фолиева киселина, ниацин, тиамин, рибофлавин.

8 здравни ползи на сок от нар

Анемия

Тъй като сокът от нар съдържа достатъчно количество желязо, той помага на тялото ни да генерира червени кръвни клетки толкова бързо, колкото е възможно, а ние знаем, че анемията е най-смъртоносната болест, причинена от недостиг на червени кръвни клетки в човешкото тяло. Той също така контролира носните кръвоизливи.

Контрол на кръвното налягане

Сокът от нар е противовъзпалително, което намалява възпалението на кръвоносните съдове, което води до намаляне на кръвното налягане. Той също така помага на тялото ни в съсирването на кръвта, както и за по-бързото възстановяване на тялото при рана.

Анти-стареене

Факт е, че 47% от необходимия на тялото ни витамин C се съдържа в сока от нар. Външният слой на кожата ни, наречен дерма, се състои от колаген и еластични влакна. Бръчките възникнат в дермата, когато колагенът и еластинът са деформирани, а Витамин C е неразделна част от образуването на колаген.

Мощен антиоксидант

Една от най-големите причини за стареенето е вредата от свободните радикали, а наровете, известни с тяхното съдържание на антиоксиданти, се справят с този проблем.

Бори се с косопада

Пиенето на сок ​​от нар дневно намалява напрежението на косата и укрепва корените ѝ. Предотвратява преждевременното побеляване на косата, както и намаля косопада и поддържа косата здрава и блестяща.

Кожа

Органичният сок от нар е силно препоръчван от кожните специалист, поради малката си молекулна структура, помагаща да проникне по-дълбоко в кожата, за да я запази хидратирана и богата на микроелементи.

Силна имунна система

Тъй като сокът от нар стимулира имунната ни система, той помага на тялото ни да се бори с вирусите и бактериите.

Предпазва от рак на кожата

Сокът от нар съдържа хидролизирани танини, които имат най-силните антиоксидантни свойства. Чрез прилагане директно върху кожата може да предотвратят симптомите на рак на кожата.

Сега бихте ли включили сок от нар в диетата си. Или пък вече сте го направили? Споделите вашите мнения с нас чрез коментари.

 

Автор: devang04

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

One thought on “Запознайте се с ползите за здравето на сока от нар”

Напиши коментар

Добави обява

×
×