Джинджифилът е не само вкусен, но също е и отличен корен, който може да ви помогне да се справите с толкова много здравословни проблеми. Той е бил използван за медицински цели в продължение на векове в Азия. Ето и нещата, които трябва да знаете за корен от джинджифил:

Помага на тялото да усвоява хранителните вещества

Джинджифилът подобрява усвояването на основни хранителни вещества в организма, като стимулира секрецията на стомашни и панкреатични ензими.

Простуда и грип

Джинджифилът е идеален за лечение на простуда и грип. Накиснете 2 супени лъжици прясно настърган или нарязан джинджифил в гореща вода, пие се 2-3 пъти на ден.

Помага при стомашни киселини

Ако често получавате киселини, джинджифилът може да помогне. Излишната киселина, която води до състоянието, може да бъде отстранена със свойствата на джинджифила. Няма никакви странични ефекти при приема му. Можете да го използвате за дълъг период без никакви притеснения.

Противовъзпалително

Противовъзпалителна способност на джинджифил означава, че той може да помогне с множество възпалителни базирани състояния и заболявания.

Сутрешно гадене

Джинджифилът е показал успеваемост при 75% при лечението на сутрешното гадене и стомашен грип. Той действа като успокояващо средство и най-хубавото е, че е налълно естествено средство без никакви странични ефекти за облекчаване на сутрешното гадене при бременни жени.

Помага при загуба на тегло

Джинджифилът действа като горелка за топене на мазнини. Той помага да се чувствате сити, така че ще ядете по-малко, като по този начин се намалява общия прием на калории, за да се ускори загуба на тегло.

Превенция на рака на дебелото черво

Изследванията са доказали, че джинджифилът може да забави растежа на колоректални ракови клетки.

Да, пресен джинджифил е добре за толкова много неща. Следват някои вкусни начини да го ядете:

1. Чай – Нарежете на парченца пресен джинджифил с корите и залейте с вряла вода. Малко мед, малко лимо, и това е идеалният тоник за зимата.

2. Супа – пресен джинджифил, настърган или пюриран, прибавя прекрасен аромат и вкус към супите.

3. Пържени картофки – Бихте могли да добавите настърган или дори смлян джинджифил към любимите си пържени картофи.

4. Сладки – Има много сладки и кексчета, към които може да се добави приятния аромат на джинджифил.

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-reasons-eat-fresh-ginger-everyday/

2 thoughts on “Защо трябва да се яде пресен джинджифил всеки ден”
  1. За джинджифила пропускате много странични ефекти!Един ,от които е много важен!Джинджифила разрежда кръвта и причинява кръвоизливи!Не може да пишете само положителни неща!Не посочвате и в какво количество може да се приема-много съществено!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *