В последно време слушаме все повече за суперхраните. На пазара има стотици суперхрани и повечето от тях съдържат широка гама от минерали, витамини, ензими, както и различни други компоненти, които се борят с болестите. Но има само една суперхрана, която се откроява сред останалите, и за да се гарантира вашето здраве, вие трябва да я приемате всеки ден: спирулина.

Това са уникални синьо-зелени водорасли, които са богати на хлорофил и много други животворни хранителни вещества.

Нека да разгледаме по-подробно различните ползи за здравето от спирулина

• Спирулина е богата на различни протеини, които се борят с инфекциите. Те помагат на антителата, борещи се с увеличаващите се различни болести в тялото. Спирулина съдържа повече от 70 процента протеин, който е най-висок сред всички храни и помага за повишаване на производството на бели кръвни клетки, които се борят и предотвратяват инфекции.

• В проучване от 2005 година, публикувано в Списание по Медицинска Храна е било установено, че високи дози от спирулина също помагат за инхибиране на много алергични реакции в организма, особено сред тези, които страдат от алергичен ринит.

• Спирулина също така е ефективна при лечение на анемия. В книгата си Изцеление с цели храни – азиатски традиции и съвременно хранене, Пол Пичфорд обяснява как спирулина увеличава производството на червени кръвни клетки, особено когато се приема в комбинация с витамин B12.

• Богата на хлорофил и фикоцианин, спирулина също е мощен очистител на кръвта. Освен насърчаването  растежа на кръвни клетки, тези две жизненоважни хранителни вещества също обновяват съществуващото кръвоснабдяване. Всъщност, структурата на хлорофила е почти идентична с хемоглобина, важна молекула отговорна за транспортирането на кислород към клетките и почистване на кръвта.

• Спирулина е богата на всичките осем есенциални аминокиселини, 10 неесенциални аминокиселини, витамини В комплекс, зеаксантин, антиоксидантите бета каротин, есенциалната мастна киселина, гама-линоленова киселина, полезни пробиотични бактерии, десетки минерали и патогенно-насочващи протеини. Спирулина също има несравнимата способност да стимулира имунната система.

• Всички тези хранителни вещества, също така детоксикират организма и клетките от различни тежки метали и токсини. В действителност, спирулина е добър хелиращ агент, който достига дълбоко в тъканите на тялото и изкоренява различни токсини като арсен, живак, радиация, пестициди, кадмий, екологични канцерогени и синтетични хранителни химикали.

• В проучване от 1988 година, извършено в Япония, е било установено, че спирулина също така намалява нивата на холестерол и намалява възпалението, дължащо се на натрупване на холестерол в кръвта.

• Всички, които са с наднормено тегло, могат да отслабнат като приемат спирулина на дневна база. Това се дължи на способността ѝ да предизвика загуба на тегло и да насърчава развитието на чиста мускулна маса.

Заключение

Ако искате да изпитате всички предимства на спирулина е необходимо да се консумират няколко грама от тази хранително-гъста суперхрана на ден. Интерес към закупуване на най-добрата спирулина? За максимални ползи помислете само за известни марки, като Cyanotech’s Nutrex-Hawaii Spirulina Pacifica, защото те се отглеждат, събират и опаковат по такъв начин, че се избягва всякакво замърсяване, дължащо се на токсични микроцистини.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×