Едно от многото неща, които могат да се случат на тялото ви, когато най-накрая спрете да пиете газирани напитки е, че ще изглеждате по-млади. Поради тази причина, много здравни експерти препоръчват да се откажете от тези напитки, като най-доброто нещо, което можете да направите, за вашето здраве и вашето тегло.

По-малко чувство на глад

Дори и да пиете диетични безалкохолни напитки, те също са с голямо съдържание на захар, което ви кара да ви се яде все повече сладко.
Изкуствените подсладители, използвани в такива напитки, влияят на способността ни да усещаме ситост.

Това означава, че не можете да спрете да консумирате изключително сладки храни. И тези изкуствени подсладители са хиляди пъти по-сладки от захарта.

Когато спрете да пиете сладки напитки, апетитът ви ще бъде опитомен и вие ще се чувствате по-малко гладни.

Загуба на тегло

Диетичните напитки могат да бъдат свободни от калории. Но те въпреки това водят до покачване на нивото на инсулин, заради изкуствените подсладители, което ще ви предпази от загуба на тегло.

Ако се опитвате да свалите няколко килограма и да речем продължавате да пиете диетична кола, вие просто нанасяте повече вреда, отколкото полза за тялото си. Установено е, че тези, които консумират повече газирани напитки, е по-вероятно да имат увеличен размер на талията, в сравнение с тези, които изберат вода.

Повече енергия

Когато сложите прекалено много захар в кафето си, вие се чувствате по-уморени и искате да пиете повече кафе.

Пиенето на кофеинови напитки с твърде много захар, може да доведе до дехидратиране, като по този начин, се престимулира нервната ви система.

Резултатът? Умора и изтощение.

Ако започнете да ограничавате сладките напитки, ще почувствате, че искате да ядете повече пресни храни. Вие също така ще се чувствате по-енергични.

Има и други ползи за здравето от съкращаване на захарта. Но едно нещо е сигурно, премахване на хляб и сладки напитки от менюто ви ще доведе до по-добри промени във всякакъв аспект от живота и тялото ви.

 

Автор: Janey Danes

Източник: http://blogs.naturalnews.com/will-happen-stop-drinking-soda-sugary-drinks/

Напиши коментар

Добави обява

×
×