Само тези две съставки, които почти всеки има в кухнята си, могат да подобрят съня ви и да не се будите повече с чувството на недоспалост и умора.

Използвайте мед, за да подобрите съня си

Естествената захар, открита в меда,  е в състояние да повиши леко инсулина и това контролирано покачване на инсулина предизвика триптофана да проникне в мозъка и да се превърне в серотонин, който се превръща в мелатонин, лекарство за нарушен сън.

Препоръчително е да пиете чаша билков чай с една чаена лъжичка мед преди да заспите, за да получите здрав сън и да се събудите пълни с енергия.

Как солта може да ви помогне да получите по-добър сън

Но не е ли солта вредна? Всъщност солта може да ви отпусне и да ви помогне да заспите. На първо място, тя понижава стреса. При проучване е установено, че достатъчно натрий в кръвта може действително да намали вашия отговор на стрес и да ви помогне да се успокоите. На второ място, солта повишава нивата на окситоцин, който е хормон, помагащ да се чувствате спокойни.

Лесна смес за спокоен сън

Направете проста смес от 2 супени лъжици суров мед с 1/4 чаена лъжичка морска сол. Яжте тази смес преди сън. Има и още много начини за подобряване на съня.

Чай от лайка – Изследванията са установили, че този билков чай ​​е особено добър за облекчаване на симптомите на безсъние. Това се дължи на съдържанието на крисин, който има способността за намаляване на тревожността и насърчаване на качеството на съня.

Чай от маточина – Според проучвания, маточината може да помогне при тревожност, свързана с безсъние. Той работи чудесно за намаляване на стреса и тревожността за насърчаване на сън.

Чай от пасифлора – Тази билка има успокояващ ефект, тя е широко използвана като помощ при безсъние и е напълно безопасна за възрастни и деца. Можете да вземете пасифлора за релаксация и подобряване на съня като чай или тинктура.

Чай от кава кава – Това растение е доказано, че дава усещане за спокойствие и също се препоръчва за хронична умора. Попитайте вашия лекар преди да приемате тази билка, тъй като продължителната употреба може да доведе до увреждане на черния дроб.

Ешолция (Калифорнийски мак) – Също е в състояние да ви накара да се чувствате отпочинали. Намалява тревожността и подобрява съня ви. Може да се приема като чай или тинктура.

Коча трева – Коча трева е известна със своето успокояващо действие и съдържа вещества, които са подобни на тези във валериана.

 

Автор: Beverly Entin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/improve-sleep-2-natural-ingredients/

Напиши коментар

Добави обява

×
×