(NaturalNews)

Тези, които са преживели ужасът от изваждането на камъни го описват като една от най-лошите болки, познати на човека, превишаващо дори болката от раждането. Но камъните в бъбреците не трябва да са постоянна тревога за ума ви, особено ако правите правилните хранителни стъпки всекидневно, за разтваряне и премахване на тези, които могат да излязат. Ето няколко полезни съвета за предотвратяване на камъни в бъбреците с ежедневните храни и хранителна намеса:

1) Пийте обилно количество чиста вода. Тази точка просто не може да бъде преувеличена, тъй като чистата, без флуорид вода, наистина е господарят на почистването, когато става въпрос за поддържане на чисти бъбреци, които са без камъни и други токсични отлагания. Консумация на най-малко четири литра вода всеки ден, не само ще помогне за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците, но също така и бързо премахване на всички малки камъни, които може вече да са се образували. Някои лекари също препоръчват пиенето на дестилирана вода за  промиване на камъни в бъбреците и предотвратяване от такива.

„Единствената и най-важна стъпка за предотвратяване на камъни в бъбреците е да се пият много течности всеки ден“, се казва в издание на (Healthwire) през 2001 г. „Водата е най-доброто и повечето лекари препоръчват от 3 до 4 литра дневно. Пациентите, които просто увеличават приема на течности, намалят вероятноста на повторение на камъните с 50%.“

2) Добавете свеж лимон, зелен лимон и ябълков оцет в ежедневните напитки.  Добавяйки свеж лимон, лимонов сок или ябълков оцет към вашите напитки, през целия ден ще ви помогне за алкализация на тялото, ефективно блокирайки образуването на камъни в бъбреците. Тези алкализиращи сокове също ще помогнат за бързото разтваряне на всички съществуващи камъни, които могат да се съдържат в бъбреците, поддържайки ги чисти.

„Още при първия симптом на болки от камъни, смесете 60 грама био зехтин с 60 грама на биологичен лимонов сок“, пише д-р Dr. Ed Group в  Natural Health & Organic Living Blog за това, как  естествено да премахнем камъни в бъбреците. „Изпийте го директно и последвайте с една чаша филтрирана вода. Изчакайте 30 минути. След това изцедете сок ​​от 1/2 лимон в една чаша пречистена вода, добавете една супена лъжица органичен ябълков оцет и изпийте съдържанието. Повторяйте рецептата с лимоновия сок, водата и ябълковия оцет на всеки час, докато симптомите се подобрят. “

3) Яжте храни, които са естествено богати на калций. Тази точка може да изглежда обратно на логичното мислене по отношение на камъни в бъбреците, но естествен калцият е действително полезен за предотвратяване на камъни в бъбреците. Според едно скорошно проучване, публикувано в клиничен вестник на Американското дружество по нефрология (Clinical Journal of the American Society of Nephrology), калцият от храните се свързва с калциев оксалат, веществото, което образува повечето камъни в бъбреците, кристализира и промива от тялото, преди да има шанс да се образува в камъни.

Поради това, много експерти препоръчват да се консумират повече храни, които са естествено богати на калций за предотвратяване на камъни в бъбреците. Въз основа на абсорбацията на калций, най-добрите храни в тази категория включват листни зеленчуци, кръстоцветни зеленчуци, ядки и семена, и мляко и масло. Между другото, проучвания са установили, че изключително вегетариански диети са свързани с високи нива на камъни в бъбреците, така че не забравяйте да включите наситени мазнини от кокосово или палмово масло, за да се балансира приема на мазнини, ако не ядете месни продукти.

4) Взимайте добавки магнезиев цитрат и витамин B всеки ден. Едно от първите неща, които спешните отделения в болниците употребяват при пациенти, приети за облекчаване на болката на бъбречни камъни е магнезиев цитрат, естествено вещество, минерал, коeто противодейства на оксалатни минерали в много храни. За максимално предотвратяване на бъбречни камъни, бъдете сигурни, че ядете много богати на магнезий храни всеки ден – това включва авокадо, броколи, сурово какао, боб, банани, и леща – също приемайте добавки с високо качество магнезиев цитрат. Препоръчва се още да се взимат добавки витамин B комплекс всеки ден, за предотвратяване образуването на бъбречни камъни.

5) Прекратете пиенето на газирани напитки. Прекратете пиенето на газирани напитки. Една от най-лошите неща, които могат да консумират за камъни в бъбреците са газираните напитки, които силно окисляват организма, поради високото им съдържание на фосфорна киселина. Има много дезинформация за газираните напитки и ефектът им върху камъни в бъбреците. Проучване през 2010 г. всъщност предполага, че пиенето на газирани напитки може да помогне за предотвратяване на камъни в бъбреците, но истината е, че редовната консумация на газирани напитки е пряко свързано с образуване на камъни в бъбреците.

6) Придържайте се към диета с ‘ниско съдържание на оксалат’. Въпреки, че повечето от предишните препоръки ще помогнат естествено да се противодейства на ефектите на оксалати в тялото, ако имате склонност за камъни в бъбреците, можете да елиминирате храните с високо съдържание на оксалат от вашата диета. Такива храни са черен чай, зърно, и някои ядки и зеленчуци.

Източник: http://www.naturalnews.com/

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×