Куркумата е едно от най-благодатните неща, които природата е дала на човешките същества. Куркумата е много повече от подправка, тя има много ползи за здравето. Тя има много приложения, като детоксикация, намаляване на възпалението и поддържане на здравословен баланс на естроген в организма. Комбинирайте силата на куркумата с почистващата сила на чиа семената, които помагат да се извадят токсините от системата. Многобройни химикали и токсини, които са в естествената околна среда могат да намерят пътя си и в телата ни чрез въздуха, който дишаме и водата, която пием. Всички тези токсини стават част от ежедневната ни диета.

Всяко вещество, което се внася в нашите тела или естествено или изкуствено, трябва да бъде усвоено чрез нашите тела или то ще стане токсично в нашата система. Ако приемът на такива токсини е повече, отколкото нашите отделителните органи (бъбреците, черният дроб, белите дробове и кожата) могат да елиминират, то ние ще имаме натрупване на токсични вещества.

Почистващо смути с ананас, куркума и чиа

Съставки:

  • 1/2 чаена лъжичка куркума на прах
  • 1 супена лъжица семена от чиа
  • 1 чаша замразен ананас
  • 1 супена лъжица настърган кокосов орех (или кокосово месо)
  • 1 лайм обелен
  • половин банан * това не е задължително
  • 1 чаша вода или кокосова вода

Инструкции:

Сложете всички съставки в блендер и бъркайте, докато се получи гладка смес. Следваща стъпка … Насладете се на тази напитка и усетете разликата!

Ползи за здравето от това смути

Ананас
Ананасът съдържа ензимът бромелаин, който е полезен при храносмилането и гарантира неутрализиране на киселините. Бромелаинът разгражда протеина в опростена форма и спомага храносмилането. Той регулира секрецията на панкреаса да помогне в процеса на храносмилането. Освен това, той насърчава заздравяването на рани и намалява болката при артрит. Помага при лечение на стомашно разстройство и действа като противовъзпалително средство.

Куркума
Ако страдате от лошо храносмилане, вие ще получите ползи от сока с куркума със сигурност. Сокът с куркума облекчава храносмилането чрез увеличаване на скоростта на метаболизма в организма. Тази подправка помага при храносмилателни разстройства като газ и запек.

Семена от чиа
Според проучване, чиа семената могат да помогнат на спортистите при „въглехидратно натоварване“ за издръжливост, като същевременно увеличава приема им на хранителни вещества и намаляване приема на захар.

 

Автор: Phyllis Bentley

Източник: http://blogs.naturalnews.com/how-to-make-pineapple-turmeric-and-chia-seeds-cleansing-smoothie/

Напиши коментар

Добави обява

×
×