Процесът на приготвяне на зелени шейкове е много прост. Най-трудната част е почистването на блендера, но дори и това става лесна рутина, след като го правите достатъчно пъти.

В зависимост от ширината на дъното на съда, в който ще слагате шейка, най-вероятно ще искате да започнете с малко течност. Чиста вода можете да свърши работа. Ако решите да използвате кокосова вода, имайте предвид сладостта ѝ, когато се разглежда съотношението на зелените зеленчуци към плодове по-късно. Много хора  включват прясно изцеден портокалов сок за база. Млека от ядки също са добри.

Съотношение на зелени зеленчуци и плодове

Когато за първи път започвате да пиете зелени шейкове, по-голямо количество плодове спрямо зеленчуците вероятно е уместно. Може да се започне със спанак, който леко ароматизира и е добър избор. Заради удобство, ползването на замразени плодове е добра опция. Разбира се по-здравословно би било брането на горски плодове.

Шепа зелени зеленчуци като за начало е добре, но две, дори три или четири шепи е нещо, към което трябва да се стремите. За много хора, привикването към вкуса на кейл е най-трудното, както и горчивия вкус на глухарчето, но магданоз и спанак са някои от най-подходящите за приемане в началото.

Качване или намаляване на теглото

Добавянето на шепа накиснати смокини добавя калории, хранителна стойност и фибри към шейка. Редовното им добавяне, всъщност, може да доведе до увеличаване на теглото и това е добре, ако това е вашата цел. Други съставки за покачване на теглото са кокосово масло, вегетариански протеини на прах и масло.

За загуба на тегло, просто не слагайте от горепосочените храни и се придържайте към точното количество вода, плодове и зеленчуци.

Най-добре е да свикнете да почиствате блендера веднага след употреба. Също така бурканите вършат отлична работа за съхраняване на допълнително останалото количество в хладилника (за половин ден, обикновено най-много).

 

Автор: Michelle Bosmier

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×