Лимфната система е дренажна система, която помага на тялото ви да се отърве от излишните продукти – течност и отпадъци. Лимфната система е мрежа от тръби в целия организъм, по които тече течност (наречена лимфа) от тъкани и се влива обратно в кръвния поток. Нейната основна роля включва управлението на нивото на течности в организма, филтриране на бактерии и място, където някои видове бели кръвни клетки „живеят“. Лимфата се филтрира през далака, тимуса и лимфните възли, преди да се излее в кръвта.

Детоксът на тялото е лесен, стига да знаете начина, по който да включите и лимфната система. Здравословният блясък идва отвътре навън. Дори течността в очите е лимфна течност. Колкото по-чисти сте отвътре, толкова по-ярки и ясни ще са очите ви.

5 естествени начини да помогнете за детоксикацията на вашата лимфна система

Яжте сурови храни
Суровите храни предлагат високи нива на естествено срещащи се ензими, които разграждат токсични отлагания и насърчават почистването на вредни вещества в организма. Консумирането на сурови храни, по-специално на плодове и зеленчуци, също е чудесен начин да се повиши нивото на водата в тялото. Накрая, суровите храни са предимно алкални, които помагат да се неутрализират вредните патогени, намаляват бремето на лимфата.

Пийте много вода
Вашето тяло се нуждае от вода, за да е хидратирано и за да може вашата лимфна течност да тече правилно. Добро правило е да се пият от 6 до 8 чаши филтрирана или пречистена вода на ден, без газираните напитки, спортни напитки, както и захарно-натоварени плодови сокове.

Рициново масло
Вземете памучен плат сгънат на няколко пласта и студено пресовано рициново масло. Намокрете добре кърпата с масло и я наложете върху кожата. Можете да я оставите една нощ. Рициновото масло ще увеличи циркулацията на лимфната течност, ще намали възпалението и подобри храносмилателната система.

Ензими
Ензимите се произвеждат от организма да разградят храната и да се ускорят безбройните метаболитни процеси. Те също така се използват от организма да изчистят токсични отпадъци, натрупани в лимфата и кръвта, което прави тяхното допълване ключов начин за подобряване на лимфното здраве.

Билкови чайове
Някои билки, като астрагал, ехинацея, хидрастис или корен от диво индиго, имат доказана способност да помагат при прочистването на лимфната система и могат да се пият редовно, за да се помогне с процеса на детоксикация.

 

Автор: Prof. Hesin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/whens-last-time-drained-lymph-fluids-7-simple-ways/

2 thoughts on “Кога за последен път прочистихте лимфните си течности? 5 лесни начина да го направите”
    1. Ти говориш за нещата, които раздвижват лимфната течност най-добре, преди да започне прочистването. което няма нищо общо със самия процес на прочистване.

Напиши коментар

Добави обява

×
×