мерителна-чашка

Колоидното злато е течност, състояща се от малки златни частици, които са били суспендирани в разтвор, обикновено вода. В зависимост от размера на частиците, колоидното злато може да изглежда като интензивно червено (за частици по-малки от 100 нанометра) или лилаво (за частици, по-големи от този брой).

Макар че е подобно на колоидното сребро, колоидното злато е по-скоро противовъзпалителен агент, отколкото антисептик. Предполагаемите ползи за здравето на тази безвкусна течност са го направили популярно в определени кръгове на холистичните здравни практици.

Използване на колоидно злато

Поради предполагаемите му противовъзпалителни свойства, колоидното злато се използва, за да помогне на пациенти с ревматоиден артрит. За тази цел колоидното злато се инжектира в ставите на засегнатото лице. Показано е, че консумацията на колоидно злато води до сходни резултати, както и прилагането на крем, направен с това вещество.

Локалната употреба на колоидно злато е свързана с подобрен външен вид на кожата и положителни ефекти върху кожни състояния като екзема и гъбични инфекции.

Смята се, че колоидното злато помага да се повиши настроението. Чрез предизвикване на усещане за спокойствие, колоидното злато може да осигури облекчение от стрес и безпокойство.

Въпреки че е много полезно, колоидното злато има редица странични ефекти. Някои хора са алергични към златото и могат да получат алергични реакции като сърбеж и зачервяване след употреба или поглъщане на колоидно злато.

Системи на тялото, които могат да се възползват от колоидно злато

Храносмилателната система може да се възползва от пероралното приемане на колоидно злато, тъй като е известно, че то спомага за отстраняването на токсичните отпадъци от организма.

Колоидното злато може да е добро за кожата и ума.

Резюме

Колоидното злато може да бъде добро за организма, благодарение на способността му да намалява възпалението и да помага на тялото да се отърве от токсичните отпадъчни материали. То може да се използва като лекарство за ревматоиден артрит и кожни заболявания като екзема и дори гъбични инфекции. Колоидното злато подобрява и настроението.

Някои хора обаче са алергични към златото и могат да получат зачервяване, сърбеж и други подобни симптоми на алергични реакции след прилагане или поглъщане на колоидно злато.

Автор:  Frances Bloomfield

Източник: https://www.naturalpedia.com/

One thought on “Колоиднo златo – източници, ползи за здравето и употреби”
  1. А при ендопротеза от Титаний и Пейсмекър , също батерия от Титаний , каква е ползата или вредата ?

Напиши коментар

Добави обява

×
×