(NaturalNews)

За много хора, живеещи в този забързан свят, много ограничения на обществото в крайна сметка ще вземат своите жертви и ще ги доведат до изпитване на различни нива на стрес и тревожност. В много случаи хората се чувстват безпомощни и ако тези състояния не се лекуват, лесно могат да доведат до тежка депресия. Както беше съобщено от Вестник по Афективни Разстройства, минало проучване показва, че до 85% от пациентите с депресия преди това са страдали от безпокойство. Важно е да се знае, че лайката  е изключително ефективна при лечение на ефектите от тревожност и депресия. Известно е, че отпуска и успокоява нервната система и следователно може да бъде от голяма полза за хората, страдащи от безсъние.

През 2009 г., Училището по Медицина в Университета на Пенсилвания наблюдава някои доста интересни резултати с използването на лайка, което  води до по-нататъшно потвърждаване на нейната репутация против тревожност и депресия. Тяхното проучване включва 37 души, които или са имали продължаващата депресия и тревожни разстройства или поне сериозна история на тези проблеми. Проучването продължило общо осем седмици, докато на участниците са били давани капсули екстракти от лайка на дневна база. В края на проучването е била използвана специфична система за оценка, за да се определи, че до 57% от групата са намалили значително нивата на тревожност и депресия. Три години по-късно изследването е повторено от университета и завършва с подобни убедителни резултати, които са довели изследователите да го квалифицират като клинично значимо.

Лайката спира развитието на раковите клетки в гърдата

Въз основа на солидно изследване, изглежда, че най-забележителното постижение на лайката е нейната способност за предизвикване на апоптоза в раковите клетки. Учени от Университа на Охайо Стейт са идентифицирали ясно, че един от основните химикали в лайката – апигенин, може да попречи на продължителността на живота и разпространението на раковите клетки в гърдата. Апигенинът действително помага да се поправят недостатъци в молекулите, носещи генетична информация, които, както знаем, са отговорни за повече или по-малко от 80% от всички ракови заболявания. Изследователите забелязали, че апигенинът се съединява с около 160 протеина в човешкото тяло. За сравнение, повечето фармацевтични лекарства се съсредоточават само върху единични молекули. Един от учените, г-н Досеф, използва риболова, като аналогия, за да обясни процеса, чрез който засегнатите протеини са привлечени чрез свързване с апигенин и след това е в състояние да върши магията си. Учените също така смятат, че многобройните клетъчни цели на апигенина могат много добре да предоставят набор от други неподозирани ползи, които не са свързани с неговите способности за борба с рака.

Въз основа на констатациите на японски изследователски екип, немски екстракти от лайка изглежда индуцират апоптоза в раковите клетки. Противораковите ефекти на бизаболол оксид (BSBO), един от основните компоненти на лайката, са били анализирани, когато са използвани върху тимоцити от плъхове. Оказва се, че раковите клетки започват да се свиват и умират в рамките на първите 24 часа от инкубацията. Резултатите също са довели учените да смятат, че BSBO е безопасно, ако се консумира чрез нормални дози от немска лайка.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: P. Simard

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×