(NaturalNews)

Джинджифилът е исторически считан за едно от истинските чудеса на природата. Освен че е много прекрасна подправка, известно е, че има дълъг списък от ползи за здравето. Той се използва за лечение на състояния, вариращи от гадене до сърдечни проблеми. Но не много хора знаят, че джинджифилът може действително да се използва като форма за лечение на косата. Какви са различните условия, при които джинджифилът може да бъде използван като лек за косата?

Ето списък на ползите, които може да даде за здравето на косата:

Пърхот

Пърхотът е един от най-трудните за премахване проблеми на косата и скалпа. Дори и при наличието на толкова много специализирани продукти  за лечение на пърхот, той продължава да се задържа, което води до чувство на неудовлетвореност за мъже и жени по целия свят. Джинджифилът може действително да се окаже отговорът на вашите проблеми с пърхота. Това е така, защото джинджифилът има естествени антисептични свойства, които го правят идеален избор за премахване на пърхот.

Можете да направите свой собствен микс против пърхот у дома с помощта на джинджифил. Всичко, което трябва да направите, е да смесите 2 супени лъжици прясно настърган джинджифил с 3 супени лъжици сусамово масло или зехтин и малко лимонов сок. Масажирайте тази смес в кожата на главата, след това я оставете да постои за 15-30 минути преди да изплакнете. Трябва да използвате противопърхотния микс най-малко три пъти седмично, докато не сте в състояние действително да се отървете от пърхота.

Косопад

Хората, особено мъжете, имат по-висока склонност да губят косата, с възрастта. Това може да се окаже особено неприятно, тъй като загубата на коса може драматично да промени начина, по който човек изглежда. Поради това, много хора по целия свят инвестират в лечения за коса с различни резултати. Но ако искате косата ви да расте отново, трябва да опитате използването на джинджифил. Това е така, защото джинджифилът има естествената способност да стимулира притока на кръв към скалпа. Подобреният кръвоток стимулира космените фоликули и в крайна сметка води до завръщане растежа на косата.

Можете да направите свой собствен микс за растеж на косата у дома с помощта на джинджифил. Всичко, което ви трябва, е една супена лъжица настърган джинджифил. Смесва се с 1 супена лъжица масло от жожоба или зехтин. Нанесете сместа по кожата на главата, като масажирате с кръгови движения за подобряване на притока на кръв. След като масажирате тази смес, оставете я за 30 минути. Ще изпитате топло усещане в скалпа, индикатор, че сместа наистина работи. Изплакнете сместа. Ако желаете, след това можете да използвате шампоан.

Третиране на главата с помощта на джинджифил

Хората инвестират много пари за продукти и услуги, предназначени да ги освободят от различни заболявания на косата и скалпа. Тези хора знаят малко за това, че всъщност могат да спестят много пари, като използват джинджифил като основен източник за лечение на косата и скалпа. Най-хубавото е, че всички тези лечения могат да се направят от уюта на дома ви и дори самостоятелно! Джинджифилът е евтин, практичен и ефективен. Какво повече може да се иска за третиране на косата, нали?

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Лечение на проблеми с косата с джинджифил”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *