Лимфната система е система, съставена от жлези, лимфни възли, далак, тимус и сливици. Лимфната система е от жизненоважно значение както за възстановяването на тъканите, така и за контролиране на възпалението в повечето органи на човешкото тяло. Неправилен дренаж на лимфната система може да е резултат на увредена имунна система или дори тумори в лимфните възли. Детоксикацията на тялото е лесна, стига да знаете как да включите и лимфната система. Здравословният блясък идва отвътре навън. Дори течността в очите е лимфна течност. Колкото по-чисти сте отвътре, толкова по-ярки и по-ясни ще са очите ви.

7 естествени начини да се помогне за детоксикацията на вашата лимфна система

Избягвайте газираните напитки

Откажете се от газираните напитки и подсладените плодови сокове, които съдържат големи количества захар. Тези захарни, цветни и консервант-натоварени напитки претоварват лимфните система.

Пийте вода

Вашето тяло се нуждае от вода, за да е добре хидратирано и да тече лимфната течност правилно. Добро правило е да се пият от 6 до 8 чаши филтрирана или пречистена вода на ден и да се спрат газираните и спортни напитки, както и плодови сокове с допълнителна захар.

Билкови чайове

Някои билки като астрагал, ехинацея, хидрастис или див индиго корен имат доказана способност да помагат при прочистването на лимфната система и може да се пият редовно, за да помогнат с процеса на детоксикация.

Избягвайте найлонови и полиестерни дрехи

Насочете се към всички естествени влакна, които позволяват на кожата да диша, като памук, коноп, вълна или коприна.

Рициново масло

Вземете памучно парче плат сгънато на няколко слоя и го потопете в студено пресовано рициново масло. Прилагайте го върху кожата на долната част на корема. Можете да го оставите за една нощ. Така ще се увеличи циркулацията на лимфната течност, ще се намали възпалението и ще се подобри храносмилателната система.

Дишайте дълбоко

Дишайте не само в гърдите си, но надолу към корема също. Това ще ви помогне да сте повече в статус, подобен на йога, по-спокойни и по-малко реактивни. По-дълбокото дишане ще помогне и на лимфните течности да се движат.

Ядки и семена

Яжте сурови, безсолни ядки и семена за задвижване на вашата лимфа с мастни киселини. Ядките включват: орехи, бадеми, лешници, макадамиа, бразилски орехи, ленено семе, слънчоглед и тиквени семки.

 

Автор: Geary Andrew

Източник: http://blogs.naturalnews.com/lymphatic-drainage-detoxify-lymph-nodes-7-simple-ways/

One thought on “Лимфен дренаж: как да детоксикираме лимфните възли?”
  1. Е как в студено пресовано рициново масло, като то даже специално се нагрява, за да се неутрализира токсинът?!

Напиши коментар

Добави обява

×
×