Много жени са се сблъсквали с някаква вагинална гъбична инфекция или дори са се преборили със случай на миома на матката. Гъбична инфекция: гъбичка, наричана Кандида, е естествено пребиваваща в червата и влагалището. Обикновено тя се намират в баланс, а в случай на свръхрастеж на тази гъбичка се стига до вагинално течение, сърбеж, подуване и общ дискомфорт. Повечето случаи на инфекции са се увеличили, поради употребата на антибиотици, които унищожават полезната естествена флора във вагината и позволяват на вредните бактерии или дрожди да се размножават.

Трихомониаза е друга, често срещана вагинална инфекция, както и хламидия, които могат да бъдат предадени на бебето по време на раждането и да причинят слепота. За разлика от трихомониазата, която предизвиква гъст, жълтеникав секрет, подуване на гениталиите и възпаление, хламидията може да няма симптоми, и ако остане нелекувана, може да доведе до стерилитет.

Когато става въпрос за миома, семейната генетика играе роля, както и консумацията на алкохол, недостиг на витамин B, наднормено тегло и стрес. Най-често миомата е резултат от съществуването на потенциално канцерогенна форма на естроген. Билки, които забавят и спират растежа на миома, както и балансират хормоните са: джинджифил, лопен, лепка и колоидно сребро. Един от най-добрите методи при вагинална гъбична инфекция е билков душ. Приготвянето на отварата е от ключово значение и при промиването струята не трябва да е много силна. Не е добре душа да се използва всеки ден.

Комбинация за билков душ

  • хлъзгав бряст
  • чаено дърво
  • чесън
  • лавандула
  • берберин
  • корен от орегонско грозде

Коприва, див сладък картоф и малина също са добри за укрепване на матката. Никога не игнорирайте потенциална вагинална инфекция. В случай на съмнение, моля, консултирайте се с вашия гинеколог. Билковите лекарства могат да работят само с точната диагноза! Не забравяйте, че женската репродуктивна система има специални имунни клетки, предназначени да се борят с инфекции и хормонален дисбаланс.

Автор: Rene Epps

Източник: http://blogs.naturalnews.com/uterine-fibroids-vaginal-infections/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *