Има доказателства, че лечебните глини са били използвани от хората за изцеление и в ритуали още преди откриването на огъня. Нарастващият интерес към традиционни и алтернативни лекарства, заедно с възможността на съвременния човек да излезе с все повече и повече творчески начини за използване на глините, води до подем на интерес към тяхното прилагане. Широка гама от приложения, които варират от глинени пасти за зъби до лечение на рак, означава, че лечебните глини, като бентонитна глина, се използват от мнозина като полезно допълнение към комплекта за първа помощ или аптечката.

Традиционно, лечебните глини са били консумирани в глинени води, ядени като глинени топки и използвани външно за лечение на кожни инфекции. През последните години антибактериалните и лечебни аспекти на лечебните глини са започнали да се изучават за потенциални медицински приложения при бактериална инфекция и язви. Бентонитната глина е безценна за тези, които я използват в ежедневието си, заради многото ѝ възможни употреби.

Ухапвания и ужилвания

Смесена бентонитна глина с вода до гъста паста се прилага при ухапвания или ужилвания за почти моментално облекчение от болка и подуване. Прилагането на тази паста ще предотврати сърбеж както в случая на пчелни ужилвания.

Нарушения на кожата

Бентонитна глина се използва за много кожни оплаквания, вариращи от акне до рак на кожата. Нанесете приготвена паста от глина върху засегнатата област. При някои кожни оплаквания вътрешно ползване на глина може да бъде от полза.

Детоксикация

При вътрешно приложение глината може да помогне за отстраняване на тежки метали, остатъци от пестициди и радиация. Смесва се с вода и се пие отделно от храна, лекарства или хранителни добавки. Добавяне на глина във ваната също ще помогне за детоксикация на тялото.

Красива кожа

Маска за лице може да бъде направена чрез смесване на вода с глина и след това нанасяне на сместа на лицето. Оставя се да изсъхне и след това внимателно се измива с топла вода. Кожата ще остане мека и нежна.

Брадавици

Нанесете плътна паста от бентонитна глина върху брадавицата и покрийте с превръзка. Нанасяйте редовно, докато брадавицата изчезне.

Стомашни неразположения

Заради антибактериалните си свойства глината може да бъде полезна за предотвратяване на хранително отравяне, когато заподозряна храна е била консумирана или може да бъде взета при разстроен стомах.

Домашна спирала за мигли

Създай своя собствена спирала за мигли с помощта на алое вера, въглен и бентонитна глина.

Коса

Можете дори и да я използвате за косата си ако искате да ѝ придатете лъскавина и здравина. Пригответе си смес от глина, билков чай като лайка или розмарин, етерични масла и ябълков оцет.

Важно е да се отбележи, че бентонитната глина не трябва да влиза в контакт с метали и не трябва да се смесва с хлорирана вода. Ако приемате бентонитна глина вътрешно, винаги го правете най-малко два часа преди и след хранене, лекарства или добавки.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sue Woledge

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×