Секс – независимо дали мислите за него като нещо мръсно, като дейност за размножаване или просто като животински инстинкт, е демонстрация на здравословна функция на сърцето и мощно изпомпване на кръв по цялото тяло, която казва, „всички системи работят“! Не само, че активния сексуален живот е доказателство за вашето добро здраве, но всъщност и самият секс повишава здравето.

Имунна система

Вашата имунна система се подсилва, тъй като се възползва от антитела като имуноглобулин А. Според Ивон K. Фулбрайт, доктор и изследовател в Уилкс университета в Пенсилвания, хора, които са сексуално активни, взимали по-малко болнични дни, което показва по-висока устойчивост срещу вируси и инфекции.

Здраво сърце

Сексът също е вид упражнение, тъй като при него се изгарят около пет калории на минута и се повишава сърдечната честота, което има същия ефект като сърдечно-съдови тренировки. Сексът също балансира хормоните естроген и тестостерон.

Ако не можете да намерите време или мотивация за тренировка, то намерете време за един енергичен секс. Това е далеч по-приятно, отколкото да не правите нищо. WebMD цитира друго проучване, в което се посочва, че мъжете, които са правили секс поне два пъти седмично е по-малко вероятно да умрат от сърдечно заболяване, отколкото мъжете, които по-рядко са правили секс.

Здравето на простатата

Сексът намалява случаите на рак на простатата при мъжете. Според изследвания, публикувани в списанието на Американската медицинска асоциация, мъжете, които еакулират най-малко 21 пъти в месеца са с по-малка вероятност да имат заболяването.

По-добър сън

Недостатъчно сън е един от големите проблеми за американците и за голяма част от населението в трудоспособна възраст, както и постоянния стрес. Сексът може да помогне за облекчаване и на двете, тъй като пролактин помага да се чувствате спокойни и сънливи след оргазъм. При секс в допълнение към повишен допамин (чувствам се добре хормон) и ендорфин (успокояващ болка и релаксиращ ефект), също се освобождава и хормона окситоцин, който намалява тревожността и насърчава чувство за сигурност в компанията на нашия партньор.

Хормоните, които ви карат да се чувствате добре

Накрая, правенето на секс води до желание за повече секс. Докато трябва да се справят с последиците от вземаме на наркотици и алкохол цял живот, то безопасния и отговорен секс няма реален недостатък и за това е приятен начин да се наслаждавате на природните хормони, които ви карат да се чувствате добре, без пристрастяване.

Лорен Щрайхер от Северозападния университет в Чикаго казва, че „сексът подобрява либидото, тъй като помага за подобряване на притока на кръв и по-добро здраве на простатата при мъжете.

Това е начин да се насладите на живота си, да подобрите здравето си и да насърчите положителното мислене. Не е изненадващо, че хора, които правят повече секс живеят по-дълго, според статистически данни.

Според проучване на 5000 австралийци, мъжете, които са женени са 135% по-щастливи от неженените мъже, а жените 52% по-щастливи от самотните жени.

Секът, също като хранене, спане и работа, е част от човешкия живот и колкото повече усилия вложите в подобряването на този аспект от живота си, толкова по-добре ще се чувствате!

Автор: Blair Nastasi

Източник: http://blogs.naturalnews.com/can-daily-sex-improve-overall-health/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *