Мразите сироп за кашлица? Е, днес ще ви запознаем с един домашен лек, който е дори по-ефективен от сиропите. Необръщането внимание на кашлицата никога не е добра идея – това може да доведе до сериозни проблеми като хронична кашлица, бронхит и други проблеми на белия дроб.

За този лек ви трябват само кокосово масло, мед и брашно. Когато комбинирате тези съставки ще получите паста, с която трябва да се обвиват гърдите за няколко дни.

За разлика от сиропите, които имат странични ефекти като замайване, седация и така нататък, това лекарство няма странични ефекти.

Как ще се възползвате от това лекарство?

Кокосовото масло ще „разоръжи“ вирусите, тъй като то съдържа лауринова киселина, която помага за разтваряне на липидната обвивка. Медът може да помогне за отстраняване на слуз от белите дробове, когато се използва локално.

Как да направите този компрес?

От какво имате нужда:

  • кокосово масло
  • брашно
  • суров биологичен мед
  • салфетка
  • лепенки

Смесете една чаена лъжичка брашно с 2 супени лъжици мед след това добавете затопленото кокосово масло.
След пълното им смесване, нанесете сместа върху салфетката и я поставете върху гърдите.
Може да закрепите компреса с лепенки, оставате го да действа 2-3 часа или през цялата нощ. Уверете се, че сте го поставили върху горната част на гърдите.

Други мощни лекарства за кашлица

Суров биологичен мед

Поглъщането на мед може да бъде лечение на кашлица, причинена от бактерии, тъй като той има антибактериални свойства. Взимайте по една супена лъжица суров биологичен мед 1-3 пъти на ден.

Чай от мащерка

Чаят от мащерка може да облекчи кашлицата, защото той отпуска бронхите. Сложете шепа прясна мащерка или 2 супени лъжици мащерка на прах в чаша след това добавете вряща вода. Покрийте и оставете да се охлади за 10 минути. Не се колебайте да добавите мед.

Сироп с мента и джинджифил

Тази смес помага за премахване на слуз от белите дробове и намаляване на кашлица. За да стане това сироп трябват 1 супена лъжица изсушена мента, 1 чаша мед, 4 чаши вода и 3 супени лъжици нарязан джинджифил.

Смесете джинджифил, мента и вода, след което се загрява докато заври. Намалете огъня и оставете да къкри, докато половината течност се изпари. Прецедете в голяма чаша, добавете меда и разбъркайте. Сложете го в бутилка и взимайте по една супена лъжица на всеки няколко часа. Съхранявайте го в хладилника за период до 3 седмици.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/powerful-remedy-treating-bad-coughs-removing-mucus-lungs/

Напиши коментар

Добави обява

×
×