Въпреки че сте имали рак в миналото или имате любим човек, който е имал, шансовете за търсене в Интернет на всички видове алтернативни терапии, продукти и съставки, които можете да използвате, за да се отървете от рак – или да го възпрепятстват да се случи отново са огромни.

Една от „рецептите“, на които може да сте попаднали, е лимон, мед, ябълков оцет и сода за хляб. Ако си мислите, това звучи странно, помислете отново. Сода бикарбонат може да се използва в най-различни случаи и има редица предимства. Тя може да направи стомаха и хранопровода по-здрави, може да се използва за почистване, а може също и да помогне при рак.

Какво е сода?

Сода за хляб е по същество натриев бикарбонат, съединение, което се среща естествено на земята и дори може да се намери в нашите тела. Това не е ново откритие. В действителност, древните египтяни са използват сода за всякакви неща, като керамика, за създаване на естествено стъкло и други. Римляните също са я използвали в храните. Натриев бикарбонат е наистина превъзходно съединение, когато е поставено в телата ни през устата. Тъй като содата е с високо рН, когато се смеси с киселина се произвежда нов елемент, наречен въглероден диоксид. Това по същество е една от най-големите причини хората да я използват за киселинен рефлукс и киселини. Бикарбонатът в телата ни действително се намира в черния дроб и слюнката, и се използва за неутрализиране на рН на организма.

Ползите от използването на сода

Сода бикарбонат, както споменахме по-горе, може да се използва за широк спектър от неща, но тук са няколко от най-важните.

Рак

Не съществува солидно изследване, което да доказва, че содата със сигурност помага при рак, но хей, ако наистина сте в беда нищо не пречи да се опитате. Това няма да навреди на вас или вашето тяло. Не забравяйте да прочетете заключението в края на тази статия.

Антиацид за киселини

Много продукти, срещу киселини, които са на пазара в момента, имат и други добавки, които не са добри за цялостното здраве. Сода бикарбонат и лимон нямат такива. Можете да използвате и сода за хляб и вода, ако това работи по-добре за вас или не разполагате с лимони под ръка. Това не само ще помогне при киселини в стомаха, но и при всякакви езофагеални проблеми, включително стомашни болки, стомашно разстройство, киселинен рефлукс, гастроезофагеална рефлуксна болест и т.н.

Алкализиране на тялото

Лимон и сода за хляб позволяват на тялото ви да получите алкализиращи ползи. Това може да помогне да се нормализира PH баланса, както и да помогне за премахване на токсините от тялото и органите, а също може да се намали или предотврати ацидозата.

Пречистване на тялото

Содата е наистина чудесен начин да се пречисти организма и черния дроб, както и витамин С от лимона дава дневната доза от калий, както и някои невероятни антиоксиданти.

Някои бележки:

  • Всеки от тези методи могат да бъдат използвани през целия ден, но едно от най-важните неща, което отрябва да се отбележи, е, че трябва да приема лимон и сода за хляб или сода за хляб и вода на празен стомах.
  • Трябва също да се отбележи, че това не е нещо, което да се прави постоянно – правете го 2 седмици, а след това починете 2 седмици и повторете.
  • Твърде много сода за хляб може да доведе до алкалоза.
  • Хората, които страдат от високо кръвно налягане или сърдечни заболявания не трябва да използват този метод.

Автор: Beverly Entin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-benefits-drinking-baking-soda-lemon/

Напиши коментар

Добави обява

×
×