Докато много изследвания са били предприети, за да се изследват последиците на много билки върху сърцето, белите дробове и дебелото черво, например, много по-малко изследвания са направени за билки, които помагат за здравето на бъбреците. Необходимостта за това е голяма, тъй като само в САЩ повече от 20 милиона души страдат от хронично бъбречно заболяване. Въз основа на изследване, което е направено, някои растения са показали, че са в състояние да поддържат доброто здраве на бъбреците.

Зелен чай

Зеленият чай има стягащи, противовъзпалителни и диуретични свойства, като всички те го правят отличен за здравето на бъбреците. Той също така съдържа химикали наречени полифеноли, които помагат за предотвратяване образуването на камъни в бъбреците. Поради неговите антиоксидантни свойства, той може да намали бъбречно увреждане, причинено от оксидативен стрес.

Пирей (Elymus repens)

Тази богата на хранителни вещества билка отдавна се използва за лечение на инфекции на пикочните пътища и помага за увеличаване  производството на урина. Също така е показано, че предотвратява образуването на камъни в бъбреците, особено когато се приема в комбинация с калиев цитрат.

Рехмания (Rehmannia)

Въпреки, че не е добре известна, тази билка отдавна се използва в Китай за насърчаване на цялостното бъбречно здраве и лечение на редица заболявания на бъбреците. Изследване на бъбречни пациенти, приемащи тази билка, са установили, че тя е полезна за намаляване  нивата на креатинин, клиничен показател на подобрена бъбречна функция.

Банаба (Lagerstroemia speciosa)

С родина Австралия и Югоизточна Азия, тази билка също има дълга история на употреба като естествен диуретик и тоник за бъбреците и пикочните пътища. Смята се, че е ефективно лечение за инфекции, както и за предотвратяване образуването на камъни в жлъчката и в бъбреците.

Червена боровинка

Червените боровинки са популярно лечение за здравето на пикочните пътища и може да помогнат за намаляване на инфекции, а също и образуването на камъни в бъбреците. Това вероятно се дължи на факта, че боровинките съдържат съединение, наречено хининова киселина, което прави по-кисела урината и предотвратява образуването на бъбречни камъни.

Глухарче

Чаят от глухарче е общо тонизиращ както за бъбреците, така и за черния дроб. Той е естествен диуретик, но също така е богат на витамини и минерали и неговите активни съставки имат способността да помагат за разбиване на камъни в бъбреците и им позволява да преминават по естествен път.

Джинджифил

Силните антиоксидантни свойства на джинджифила помагат да се защити цялостното бъбречно здраве и да се намали оксидативния стрес. Също така е много ефективно лечение за прочистване на бъбреците и е в състояние да  разтваря камъни в бъбреците.

Тези осем билки са велики тоници за бъбреците и ще помогнат за предотвратяване на често срещани проблеми, като инфекции или образуването на камъни, както и са защитно средство срещу развитието на бъбречно заболяване. Можете да ги намерите в магазините за здравословни храни.

 

Автор:  Elise Sole

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-best-herbs-healthy-kidney/

By admin

2 thoughts on “Най-добрите билки за здрави бъбреци”
  1. не знам за тези билки но мога да гарантирам на 100 процента че дивия чемшир лекува камъни в бъбреците и при профилактично пиене поне един път в годината прочиства най добре бъбреците

    1. Здравейте….бих искала да ви попитам наистина ли няма опасност да се пие…някъде пише че е отровен…вярно ли е. ..благодаря предварително

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *