Ако страдате от подуване на краката и глезените, има няколко естествени средства, които могат да помогнат да се намали подуването. Известни като отичане, подуването на краката и глезените е доста често срещано. Това подуване идва от твърде много течност в мускулите. Натрупване на течност може да бъде в резултат на повишаване на телесното тегло, бременност, слабости на вените на краката, сърдечни или бъбречни проблеми и дори проблеми с лимфния дренаж.

Други причини за подути крака могат да бъдат инфекции, проблеми с нервната система, счупвания и наранявания на краката или ходилата. Обикновено това подуване идва с ужасна болка и искате да спре колкото се може по-бързо.

Ако страдате от оток, опитайте тези домашни средства за намаляване на отока естествено:

Най-добрите домашни лекове за подути стъпала и глезени

Тези естествени средства ще ви помогнат да се отървете от подуване на краката и глезените.

1. На първо място, просто опитайте накисване на краката си в студена вода за около 15 минути. Това следва да осигури незабавна помощ и ще намали подуването бързо. Или опитайте да накиснете краката си в топъл физиологичен разтвор в продължение на поне 15 минути. Това също ще намали подуването и ще отпусне мускулите. Топлата вода действа релаксиращо, като балсам, успокояващ болката.

2. Друг домашен лек е да пиете  ечемичена вода. В продължение на години, това е било докладвано като изключително ефективен начин за намаляване  подуването на краката, причинено от бременността. Пийте ечемичена вода през целия ден и ще забележите бързи резултати.

3. Кориандър. Сварете 6 супени лъжици семена от кориандър в 4 чаши вода. Оставете са ври, докато сместа намалее наполовина и след това оставете да се охлади. Може да има нужда да добавите още малко вода, за да може сместа да покрие краката ви. Накиснете краката си в тази вода за около 15 минути.

4. Масажът е друг чудесен начин за премахване на отоци. Използвайте топло синапено масло и масажирайте краката си за около 10 минути.

5. Ябълковият оцет е лек за много неща и в този случай той помага да се отстрани течността, която тялото е събрало. Накиснете краката си в разтвор, който е половината вода и половината ябълков оцет. Може също така да се прилагат ябълков оцет директно на вашите подути крака, докато ги масажирате.

6. Яденето чесън или приемането на капсули чесън дневно може да намали подуването. Добавете чесън към вашите ястия или просто  вземайте добавки. Скоро ще разберете, че подуването е намаляло.

7. Намалете солта. Излишната сол в храната може действително да допринесе за задържане на течности, така че внимавайте с приема на натрий. Спрете яденето на преработени храни, както и започнете да следите колко сол използвате в готвенето. Ниско въглехидратната диета може да помогне на тялото ви да се отърве от излишната течност.

Опитайте тези естествени средства, за да се отървете от подуване на краката и глезените естествено. Ако подуването продължава или е придружено с твърде много болка или задух, не забравяйте да се консултирате с лекар.

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-best-home-cures-swollen-feet-ankles/

By admin

One thought on “Най-добрите домашни лекове за подути стъпала и глезени”

Напиши коментар

Добави обява

×
×