Най-добрите начини да се избегне флуоридът и как да детоксикираме тялото си от него

Това, което масата хора знаят за флуорида е, че той е добър за зъбите и се очаква да предотврати кариес. Това е така, защото флуоридът е в центъра на голяма обществена кампания относно здравето, която се осъществява от десетилетия. Резултатът е, че близо 62% от американците все още получават флуорирана вода през общинските водни системи.

Въпреки това, все повече и повече хора в последно време са загрижени за възможните рискове за здравето, с прекомерно излагане на флуорид. Много градове, всъщност, го изваждат от водата си, поради обществени протести, въпреки че в много градове все още остава в сила. Това е така, въпреки факта, че флуоридът е свързан с проблеми, като отслабена имунна система и увреждане на бъбреците и черния дроб. Прочетете, за да научите повече за начините за избягване на флуорид и как да го детоксикираме от тялото си.

Как да се избягва флуоридът

Истината е, че флуорид е почти невъзможно да се избегне напълно. Той е не само в чешмяната вода, но може да се намери и в бутилираната вода, както и в традиционно отглежданите плодове и зеленчуци, поради пестициди и хербициди, които съдържат това вещество. Дори продукти като пасти за зъби, води за уста и дори детски храни, понякога може да го съдържат.

За да се избегне това, доколкото е възможно обаче, има стъпки, които можете да предприемете. Пийте пречистена или дестилирана вода, купувайте биологични продукти и избягвайте определени храни като гроздов сок, соеви продукти и инстантни чайове, тъй като това са продукти, които показват, че съдържат високи нива на флуорид.

Начини на детокс на флуорид от тялото

Тъй като флуоридът не може да се избегне, дори и когато се вземат мерки за ограничаване на експозицията,  трябва да се помисли за начини, по които можете да помогнете за премахването му от тялото си. Един от най-добрите начини е чрез упражнения, тъй като флуоридът (заедно с много други токсини) се елиминира чрез потта. Една сесия в сауната ще е още един добър начин да се постигне това.

Има и някои добавки, които можете да приемате, за да помогнат за това. Една от тях е тамаринд, аюрведа билка, която може да помогне за премахване на флуорид чрез урината и може да се пие като много вкусен чай. Магнезият е също полезно допълнение, тъй като е показано, че може да се свързва с флуорида и да инхибира тялото от неговата абсорбация. Йодът може да се използва, тъй като той увеличава количеството на флуорид, което се елиминира чрез уриниране, но заедно с него трябва да се приема калций , така че тялото да не е лишено от този жизненоважен елемент.

Жалко е, че флуоридът не може да се избегне напълно. Въпреки това, има начини, като например тези, посочени по-горе, за значително ограничаване излагането на този токсин, както и начини, по които можете да помогнете да се пречисти системата ви от него. Избягването и премахването на флуорид, взети заедно, трябва да помогне за значително намаляне на риска от дългосрочни здравословни проблеми.

Автор: Christine S.

Източник: http://blogs.naturalnews.comЕдин коментар на Най-добрите начини да се избегне флуоридът и как да детоксикираме тялото си от него

  1. Мима Василева каза:

    Флуорид /хим. съединение/ или флуор /хим. елемент/?

Вашият коментар