За разлика от природната медицина, която е с най-малко 6000 годишна практика, Западната медицина третира тялото като сбор от части, а не като синергичен организъм.

Когато става въпрос за лечение на счупени кости и увредени части от тялото, западната медицина е ненадмината. Когато, обаче, се използва същия този подход за лечение на заболявания – ремонт на частите, където симптомите на основните заболявания се проявяват, съвременната медицина се проваля тотално.

В случая на рак, вместо отстраняване на причините за рака – токсините, патогени и отслабена имунна система – ние виждаме лечения, които горят или отравят туморите и раковите клетки, което допълнително отслабва имунната система, която раковите заболявания вече са победили и само влошават условията, довели до появата на рак.

Дори, ако първоначално успешно се отървем от съществуващите ракови клетки и тумори, крайният резултат е отслабен организъм, което може да донесе сериозни щети на органите и в крайна сметка тялото е по-податливо на повторната поява на рак, както и други форми на рак и болести.

Вече половин век или повече ни се казва, че „лекът за рака е точно зад ъгъла“, но процентите на смъртност от рак остават почти непроменени.

В същото време ефективни природни и алтернативни лечения, които се занимават с коригиране на действителните причини за рак, продължават да се наслаждават на много по-голям успех, отколкото масовите лечения, въпреки че тези естествени алтернативи са потиснати и са подложени на нарастваща атака от конвенционалната медицина.

Печалбата играе огромна роля в Западната медицина, защото природата не може да бъде патентована и няма печалба от провеждане на изследвания, относно естествени средства за лечение на рак и други заболявания, които биха били по-евтини, по-безопани и най-важното по-ефективни.
Вместо това, тези алтернативи са силно подтиснати, дискредитирани и на тях се гледа с насмешка.

Факт е, че раковите и други дегенеративни и хронични заболявания са голям бизнес – от порядъка на стотици милиарди долари годишно.

Корпоративните интереси на световната фармацевтична империя, конвенционална медицина и институциите, зависят от поддържането на статуквото да не се позволява такава естествена конкуренция, въпреки че цената е милиони ненужни смъртни случаи и нечувано страдание.

По-добър план за поддържане и увеличаване на печалбата е да се продължи изкарването на нови лекарства на пазара, които третират само симптомите и имат сериозни странични ефекти, които водят до все повече лекарства в безкраен цикъл, така че по времето, когато човек достигне 65-годишна възраст, той приема средно 15 предписани медикамента всеки ден и всичко това е започнало с едно или две заболявания, които биха могли да бъдат лекувани безопасно и ефективно с естествени средства. Един добър модел за печалба, но ужасна участ за човечеството.

Сега има повече от 15,000 патентовани и одобрени лекарства, 95% от които са със значителни странични ефекти. Не е случайно, че нашите лекари са били учени в продължение на поколения, точно както и ние сме били, че начинът за лечение на заболявания е с определи одобрени лекарства. Лекарства, които са направени от най-големия източник за финансиране за медицинско образование: Световните фармацевтични компании.

Какво точно е излекувала конвенционалната медицина през  последния половин век?

Със сигурност това не е рак!

До момента най-ефективният начин да се пребори и да се избегне рак, е да се премахнат причините за него и да се направи тялото негостоприемно към рак и болести, колкото е възможно.

За да се разбере какви стъпки трябва и може да се вземат, ние трябва да разберем това, което знаем за рака:

А именно ние знаем, че:

* Развитието на рак, показва, че нашата природна първа линия на защита, нашата имунна система, е била победена и че присъствието на токсини или патогени, или някакъв дисбаланс в телата ни са довели до развитието на рак и му е позволило да добие надмощие.

* Рак не може да се развива без да има нарушена чернодробна функция.

* Рак не може да оцелее в алкална среда, нито може да оцелее в силно окислена среда. Това е причината, поради която органични серни кристали са излекували множество ракови пациенти.

* Детоксикация и прочистване на дебелото черво и черния дроб спомагат за възстановяване на баланса, подготвя тялото ни, за да може по-добре да се възползва от природните имунни бустери. Това също се осъществява от органични серни кристали.

*Раковите клетки са заболели, увредени  или затрупани от патогени и са загубили способността да умират по естествен път чрез клетъчна апоптоза и да се заменят със здрави клетки. Тези ракови клетки просто стават абнормални и надживяват останалите клетки и в крайна сметка с течение на времето стават господари на дадена територия.

* Йод, витамин D и калий са от жизненоважно значение, за да се победи и предотврати рак.

* Чист въздух, чиста вода и слънчева светлина също са от жизненоважно значение за поддържането на здрави органи, които могат да се преборят и победят болести като рак.

* Естествена диета от незамърсени сурови зеленчуци и сурови плодове, с изобилие от омега-3 и балансирано хранене е доказано ефективна в многобройни природни противоракови протоколи.

*  Голяма част от естествени растителни продукти и хранителни добавки, като например, колоидно сребро, котешки нокът, пау Дарко, както и много други стимулират имунната система, унищожават  патогенните микроорганизми, защитават  нашите клетки и побеждават рака.

*Захарта храни рака.

* Стресът допринася за рак и не позволява възстановяване от рак.

И така, когато човек с диагноза рак, получи лечение от онколог, то включва ли някои от горепосочените елементи?

Не, за съжаление не. Лекарят би предписал това, което той или тя е учил: изрязване, облъчване или отравяне на симптомите, но не и нещо, за да се обърне внимание на основните причини и природни дисбаланси, които са довели до симптома.

И още по-лошо, в резултат на начина, по който се третира рака от конвенционалната медицина, друга болест в бъдеще или връщане на рака, стават много вероятни, поради отслабената имунна система.

Природата, от друга страна, ни дава възможност да се справим, тъй като тя се отнася до причината, а не до симптома.

 

Автор: Hesh Goldstein

Източник: http://blogs.naturalnews.com/trust-treat-cancer-illnesses-modern-medicine-nature/

3 thoughts on “На кого вярвате повече за лечение на рак и други заболявания – съвременната медицина или природата?”
  1. Природните противоракови средства – съдържащите се в някои гъби инхибитори на синтеза на РНК и белтъци аманитин, ореланин, болесатин още не се прилагат за лечение техни комплекси с антитела се изпитват върху животни. Проблемът е, че тези природни средства увреждат сериозно органите особено черния дроб и бъбреците освен, че убиват раковите клетки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *