(NaturalNews)

По-прогресивната страна на съвременната медицина бързо научава, че основната причина за много болести на съвремието е не друго, а хронично възпаление, слаб имунен отговор, причинен от неправилно хранене и други фактори, които ако не бъдат овладяни, могат да увредят редица важни системи в тялото. Вашите ендокринна (хормон), централна, имунна, храносмилателна, сърдечно-съдова и дихателна системи са застрашени от хронично възпаление, което в крайна сметка е в състояние да се прояви буквално като стотици различни заболявания.

„Изследователи свързват възпалението с все по-широк спектър от хронични заболявания“, пише репортерът на Newsweek Ан Ъндерууд в откъс от 2005 г. относно нарастващата връзка между възпаление и заболяване. „Изглежда, че медицинските пъзели се нареждат изведнъж, като например защо хипертонията излага пациентите на повишен риск от болестта на Алцхаймер, или защо страдащите от ревматоиден артрит имат по-високи нива на внезапна сърдечна смърт. Всички те са свързани на някакво фундаментално ниво.“

Какво можете да направите, за да помогнете в борбата с пандемията от хронично възпаление, за което се казва, че е причина за 80% от всички посещения на лекари? Ето четири невероятни природни лечения, за които науката продължава да показва, че притежават уникални противовъзпалителни свойства, без да причиняват никакви вредни странични ефекти:

1) Куркумин (куркума). Има стотици публикувани проучвания, които демонстрират невероятните противовъзпалителните ползи на куркумата. Куркуминът, който се смята, че е основната активна съставка в куркумата, е показал, че подпомага лечение и профилактика на заболявания като лошо храносмилане, простатит, остеоартрит, болест на Крон, болест на Алцхаймер, както и редица други. Всъщност, чрез директно модулиране на възпалителните нива на цитокини в тялото, куркумата помага за защита срещу широк спектър от инвалидизиращи заболявания, включително сърдечни заболявания и рак.

„Това, което отличава куркумина е способността му да намалява възпалението чрез най-малко деветдесет и седем различни биологични механизми“, пише Джак Чалем в книгата си Синдром на Възпалението: Вашият Хранителен План за Добро Здраве, Отслабване и Живот Без Болка. „Към днешна дата, никое друго вещество не е открито или разработено с подобни дълготрайни противовъзпалителни ползи“.

2) Босвелия (тамян). По същия начин, растението босвелия, от което се извлича ароматната смола, тамян, съдържа мощни противовъзпалителни съединения, известни като босвелиеви киселини. Тези вещества инхибират активността на левкотриените, които са химикали, причиняващи възпаление в тялото. Проучвания показват, че Босвелия може да подпомогне лечението на остеоартрит, ревматоиден артрит, улцерозен колит, астма и много други състояния.

3) Спирулина. Това все по-популярно разнообразие от синьо-зелени микроводорасли е на път да се превърне в следващото голямо нещо, по отношение на „суперхрани“ и то заради добра причина. Противовъзпалителните свойства на спирулина са вече добре установени, и продължават да бъдат утвърдени от големи проучвания, включително едно проучване от 2012, публикувано в Списанието по Клинична Биохимия и Хранене. Това специално проучване установило, че спирулина помага модулирането на няколко транскрипционни фактори, свързани с възпалителния процес, и ако се консумира ефективно упражнява антиоксидантно и противовъзпалително действие.

4) Витамин D. Има ли нещо, което не може да бъде излекувано от малко всекидневно природно излагане на слънчева светлина? Един от най-лесните и най-мощни начини за предотвратяване на болести, свързани с възпаление, е витамин D, който се произвежда естествено в организма, в резултат на излагане на ултравиолетова B (UVB) радиация.  Той е от решаващо значение за потушаване на хронично възпаление. Стотици рецензирани изследвания показват, че липсата на витамин D, който също може да бъде получен чрез висококачествени добавки на витамин D3, е свързан със стотици болести, вариращи от аутизъм до рак.

Елена Голева, автор на изследване от 2012г., което открива, че витамин D може да помогне за лечение на хронично възпаление казва: „Пациенти с хронични възпалителни заболявания, като астма, артрит и рак на простатата, които са с дефицит на витамин D, могат да се възползват от добавяне на витамин D, за да повдигнат серумните си нива на витамин D над 30 нанограма на милилитър (нг/мл).“

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×