Бъбреците са органите във вашето тяло, които играят ключова роля във функциониране на тялото и помагат за отстраняване на отпадъци от кръвта. Те помагат и за балансиране нивата на електролитите в тялото, стимулират производството на червени кръвни клетки и контролират кръвното налягане. Бъбречна недостатъчност възниква, когато бъбреците постепенно или изведнъж стават неспособни да филтрират отпадните продукти от кръвта и хората с бъбречна недостатъчност изискват трансплантация или диализа, за да останат живи.

7 билкови лекарства при бъбречна недостатъчност

Астрагал

Астрагал известен също като „Astragalus Membranaceous“ е ефективна билка, която помага за лечение на бъбречна недостатъчност, тъй като съдържа флавоноиди, минерали, витамини, цинк, мед и хлор.

Бутея (B. monosperma)

Това дърво с красиви червени цветчета се препоръчва от билкарите като билков лек при болезнено уриниране. Цветята на дървото се използват за лечение на чернодробни заболявания. Билката помага за отстраняване на излишната вода от организма и помага на бъбреците при процеса на отделяне.

Глухарче

Глухарчето е популярна и отлична билка, съдържаща важни витамини, минерали, протеини и диуретични свойства, които помагат за насърчаване на здравето на бъбреците, като по този начин помагат за лечение на бъбречна недостатъчност. Листата на глухарчето са били традиционно полезни за увеличаване на производството на урина и екскреция, но можете да изберете глухарче на капсули, които се предлагат във всички магазини. Стандартната доза глухарче е 1 капсула на ден, което се взема в продължение на 3 до 4 дни.

Сандаловото дърво (Santalum album)

Пациенти с бъбречна недостатъчност са се убеждавали през годините в положителните ефекти на сандаловото дърво.Това е естествен диуретик, който помага за отстраняване на излишната вода и урина от тялото. Освен антимикробна активност, тази билка също има охлаждащ ефект върху пикочния тракт и по този начин действа като уринарен алкализатор.

Зелен чай

Свежите зелени листа от растението зелен чай съдържат растителни антиоксиданти, наречени полифеноли, за които е установено, че инхибират образуването на бъбречни камъни. Редовен прием на зелен чай (Camellia Sinensis) се препоръчва, тъй като има противовъзпалителни, стягащи и диуретични свойства, които значително помагат за поддържане на здрави бъбреци.

Ревен

Ревен, известен също като „Rheum Officinalis“ е многогодишно тревисто растение, което се използва от векове за лечение на множество здравословни състояния, включително бъбречна недостатъчност. Той съдържа стягащи, пречистващи и антиоксидантни съединения, които са полезни при защита на бъбреците по време на началните фази на бъбречна недостатъчност. Ревен също помага в управлението на диабет – свързан с бъбречно увреждане. Тази билка помага за регулиране  нивата на триглицеридите, нивата на холестерола и намалява нивото на кръвната захар.

Магарешки бодил (Milk Thistle)

Магарешкият бодил или наричан още трън е отлична билка показваща добри резултати в борбата срещу диабет и състояния, свързани с диабет, като бъбречна недостатъчност. Той е богат на антиоксиданти, които помагат на бъбреците да функционират по-добре и да се борят със свободните радикали.

Магарешкият бодил помага за детоксикацията на химикали, които влизат в нашето тяло от консумацията на алкохол, екологични източници и медикаменти, които са всички основни причини, предизвикващи бъбречна недостатъчност. Силимарин, вещество в билката, което се концентрира в бъбречни клетки за ремонт и регенериране чрез увеличаване на протеини и нуклеинови киселини, с 30 процента, за да се предпазят бъбреците от вреди.

Магарешкият бодил е една от най-добрите билки, които помагат за лечение на бъбречна недостатъчност и може да се приемат под формата на екстракт. Билки като женско биле, хвощ, пшенична трева, ленени семена, зелен чай, глог и магданоз също могат да помогнат за лечение на бъбречна недостатъчност. За още билки прочетете тук.

 

Автор: Phyllis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/nature-gift-7-herbal-remedies-kidney-failure/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *