Времето се застудява и грипният сезон наближава. За щастие има какво да се направи, за да подготвим имунната си система. В допълнение към здравословни навици в начина на живот, който ние следваме през цялата година (здравословно хранене, пробиотици, много сън, упражнения, витамин D), има и още няколко неща, които трябва да добавим.

Първо, трябва да стимулираме имунната  система с обичайните заподозрени: липозомен витамин С, витамин D (толкова важен през зимните месеци), чесън, куркума, пробиотици. Това е, разбира се, в допълнение към яденето на много зеленчуци (сурови, на сок, варени и печени) и много добри мазнини (яйца, зехтин и ядки).

Също така се уверете, че пиете много и чиста вода, и имате добър сън всяка нощ.

В допълнение към това е добре да се взема вана с глина, веднъж седмично, за да помогне на тялото да се детоксикира. Хлорела и спирулина са страхотни за тази цел.

Също така не забравяйте за силата на етеричните масла. Докато ги използваме за много и различни неща през цялата година, то тяхното използване трябва да се удвои по време на грипния сезон. Прилагайте Тhieves (масло на крадците) на ходилата, масло от тамян върху гръбначния стълб и всяка сутрин пийте вода с масло от лимон.

Тази рутина отнема време, но след това тя става навик и вие ще бъдете изумени колко добре се чувствате и колко силна е имунната ви система.

 

Автор: S Altman

Източник: http://blogs.naturalnews.com/staying-ahead-flu-season/

Напиши коментар

Добави обява

×
×