Въпреки, че хората не могат да произвеждат енергия от слънчевата светлина по начина по който го правят растенията, все пак имаме нужда от слънчева светлина за производството на една основна хранителна съставка, витамин D.
Човешкото тяло може също така да използва витамин D, който получава чрез диетата си – но както и захарите, намерени в растенията, основният източник на диетичен витамин D е слънчевата светлина.

Всичкият витамин D на планетата Земя е бил произведен в даден момент от живо същество във съчетание със слънчева светлина. Например, мастните риби са богати на витамин D, защото се хранят с други риби, които от своя страна ядат водорасли, които произвеждат свой собствен витамин D.

През последните години, учените са открили, че гъбите също могат да произвеждат свой ​​собствен витамин D. Тъй като са склонни да растат в тъмни условия с минимална слънчева светлина, средната кулинарна гъба съдържа само около 4% от препоръчителната дневна доза за възрастен човек.

И все пак, ако гъбите са изкуствено изложени на ултравиолетова радиация, тяхното съдържание на витамин D може да скочи до 100 процента от препоръчителната дневна доза за възрастни! Някои компании вече са започнали да продават гъби, обогатени с витамин D по този начин.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *