В последно време хората са наистина загрижени за своето здраве и са запознати с проблемите, които идват от неправилното хранене. За съжаление, дори и ако сте решили да се храните правилно, това не означава автоматично, че ще бъдете здрави, ако не сте добре информирани за хранителните навици и неща като хранителни дефицити.

Например, има 7,3 милиона вегетарианци в САЩ и около 22,3 милиона души, които следват вегетарианско-подобна диета. Въпросът е, че много от тези вегетарианци или така наречените полувегетарианци, поради това, че не консумират месо, имат недостици.

Ако не сте съвсем сигурни как да раберете, че имате дефицит в диетата си, тук са няколко признака, за които да следите.

  • Уморени без причина – получавате достатъчно сън през нощта, но вие все още се чувствате апатични или уморени. Ако отделяте време през деня за дрямка и спите нощем между 7-9 часа и все още се чувствате замаяни, когато се събудите, или уморени през деня, най-вероятно имате дефицит на протеин. Един добър начин да се коригира това е чрез протеинови шейкове. Например, коноп, бадеми на прах и соя са добри източници на протеин и само чрез добавяне на някои от тези шейкове през седмицата, може определено да повишите вашите енергийни нива през деня. Конопът е най-добрият сред тях, тъй като той има около 16 грама протеин на порция.
  • Слабост, недостиг на сила – забелязвате някаква слабост или липса на сила при тренировка, вдигане на тежести или дори само ходене и тичане. Когато се пропуска нещо толкова важно, като протеин, мускулите ви не се възстановяват възможно най-бързо, както би трябвало. Освен просто консумация на протеинови шейкове, можете да помислите за риба, ако това е част от вашата диета. Рибата, като сьомга, е един от най-добрите варианти.
  • Отпуснати коремни мускули – причината това да се случва е, че, когато сте на диета или ядете по-здравословно и не набавяте нужното количество протеин в диетата си, организмът ви всъщност ще вземе от всичко в тялото ви, което съдържа протеини. За съжаление, мазнините не съдържат протеин, но мускулите съдържат.
  • Протеинът изгражда нови тъкани – ако се нараните, тялото ви естествено самолекува кости и мускули, сухожилия и други части, но когато в тялото има недостиг на протеин, това отнема много повече време. Протеинът помага за изграждане на нова мускулна тъкан, така че без него е наистина трудно да се разраства.
  • Загубата на коса – това е друг голям знак, че не ядете достатъчно протеин или че имате недостиг. Не става въпрос само за падане на отделни косми, а за цели снопчета коса. Ако това се случва с вас, е нещо, на което трябва да се обърне внимание. Косата пада, когато тялото отива в хибернация. Освен загуба на коса, тялото ви ще спре предоставянето на протеин и на други органи, като вашите нокти.

Автор:  Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/5-signs-need-protein-diet/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *