Ето една проста рецепта с четири съставки, която да използвате редовно, за да засилите имунната система:

Шотове със суров мед, лимон, чесън

Съставки:

1 органичен лимон
1-2 скилидки чесън
1/8 чаена лъжичка лют червен пипер
1 супена лъжица мед

Начин на употреба:

1- Нарежете един лимон на половинки и изстискайте лимоновия сок от половината и поставете в купа.

2- Нарежете чесъна и нека седи в продължение на 10-15 минути. И след това го добавете към лимоновия сок заедно с лютия червен пипер.

3- Добавете меда към сместа и разбъркайте добре.

4- Изсипете сместа обратно в половината кора от лимона, който изстискахте.

5- Консумирайте включително с кората на лимона. Повторете рецептата след четири часа с другата половина на лимона.

Тази рецепта е много проста за приготвяне и има максимални ползи за здравето си, особено по време на простуда и грипен сезон.

Чесън

Чесънът е супер храна, стимулираща имунитета. Има само с 4 калории на скилидка, но една скилидка съдържа 5 мг калций, 12 мг калий и повече от 100 серни съединения, което прави чесъна достатъчно мощен, за да унищожи бактериите и инфекциите в сезона на грипа. Пресен чесън е най-полезен.

Лимон

Лимоновият сок прави тялото по-малко податливо на заболяване, тъй като той съдържа няколко антиоксиданти и витамин С, които може да подобрят имунната система. Освен това пиенето на лимонов сок ще ви помогне да се повиши вътрешното PH на тялото. РН на човешкото тяло в идеалния случай трябва да бъде в диапазона от 6.5-7.5. Поради изобилие на преработени без хранителна стойност и химически-натоварени храни, повечето хора са с много кисела вътрешна среда. В тази кисела рН среда ракът се развива най-добре. За това е препоръчително да се пие сок от лимон редовно, за да се балансират нивата на PH в организма.

Мед

Антиоксидантните и антибактериални свойства на меда може да помогнат за подобряване на храносмилателната система и да ви помогнат да сте здрави. Добавете 1-2 супени лъжици суров мед към топла вода и пийте всяка сутрин, това ще подобри имунната система ефективно. Това също е полезно за облекчаване на простуда и грип, суха кашлица, възпалено гърло и задръствания.

Лют червен пипер

Подправката лют червен пипер е пълна с антиоксиданти и бета каротин, които са много добри за имунната ви система. Той също така помага в изграждането на здрави тъкани за лигавиците на тялото, които са първата защита на организма срещу вируси и бактерии.

 

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/simple-recipe-will-supercharge-immune-system/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *