(NaturalNews)

Едно от най-лошите неща, свързано с манията ниско съдържание на мазнини – което е обхванало западния свят в продължение на десетилетия и едва сега започва бавно да се разпада с осъзнаването на хората, че в края на краищата мазнините могат да бъдат здравословни – е фактът, че толкова много хора избягват ядки в диетата си. Макар да е вярно, че ядките са това, което се счита за гъста на калории храна – с високо съдържание на мазнини, както и протеин – това не означава непременно, че когато се ядат в умерени количества, те не са здравословни. В интерес на истината, на бял свят се появяват все-повече научни изследвания, които показват, че ядките са едни от най-добрите здравословни храни. Те са голяма част от балансиран хранителен режим и са подходящи за хора с редица здравословни състояния, включително диабет, сърдечни заболявания и други хронични заболявания, които могат да причинят толкова много щети. Нека да погледнем в минали и бъдещи изследвания за ползите от добавянето на ядки към диетата.

Настоящи и бивши проучвания

Едно скорошно проучване, за което говорят много хора в света на храненето и здравето е това, проведено в Университета Маастрихт в Германия. Това изследване показва, че тези, които консумират ядки дневно (най-малко 9 грама) имат намален риск от много сериозни хронични заболявания. По-конкретно, това потребление на ядки намалява риска от диабет с 30 на сто, от рак с 39 процента, а от дегенеративни неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон с цели 45%.

Това трябва да бъде взето в контекста на други, по-скорошни изследвания, които също подчертават ползите от консумацията на ядки. Дългосрочно проучване от Харвардския университет, което проследява пациенти в продължение на 30 години, открило, че тези, които консумират ядки ежедневно са били с 20 процента по-малка вероятност да умрат по някаква причина, отколкото тези, които не консумират такива големи количества ядки в начина си на хранене. В друго проучване, публикувано в The Annals of Internal Medicine, учените открили, че богата на ядки диета за жени е свързана не само с по-дълъг живот, но и с по-малка вероятност да включат хронично заболяване.

Защо ядките са толкова здравословни?

Сега ядките са смятани за много важна част от всяка здравословна диета, заради техния състав. Те са с високо съдържание на здравословни мазнини и протеини, както и съдържат въглехидрати без скорбяла, които ги правят отличен избор за хора, които имат диабет или са с наднормено тегло, тъй като те могат действително да помогнат в загубата на тегло. Те също са богати на аминокиселина, наречена L-аргинин, която може да поддържа здравето на кръвоносните съдове около сърцето, и по този начин и самото сърце. Те също са богати източници на витамини, минерали и фибри, които могат да подкрепят общото здравословно състояние на организма.

Така че не се страхувайте да похапвате шепа орехи или да добавите бадеми в сутрешната овесена каша! Изследванията последователно показват, че вместо да са лоши за организма, ядките всъщност предлагат цяла гама от ползи, които са свързани с намаляване на промените в хронично заболяване, както и подобряване на общото здравословно състояние и благополучие.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

2 thoughts on “Проучвания показват, че яденето на сурови органични ядки може да ви помогне да живеете по-дълго”
  1. Иаследванията показват, че трябва да ядете качественно, храни , контролирани, в срок на годност…! В страната ни е точно обратното..!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *