Според дерматолозите падането на 50 до 100 косъма дневно е напълно нормално. През 30-те си години всеки човек е склонен да страда от косопад и други подобни проблеми, дължащи се на хормонални промени, стрес и често нездравословно хранене.

Защо сокът от лук е ефективен за косопад и побеляваща коса?

Лукът е богат на сяра. Сярата има антибактериални и противогъбични свойства, убива микроби, паразити и слага край на гъбични инфекции. Той също така предотвратява счупване и нацепване на косата и ускорява растежа на нова коса. Това е така, защото сярата увеличава производството на колаген, който помага на косата да расте. Поради наличието на сяра в лука, косопадът и накъсването на косата могат да бъдат намалени.

Основна причина за побеляване и изтъняване на косата е оксидативният стрес. Прилагането на сок от лук към скалпа повишава нивата на каталаза върху повърхността на кожата, като намалява натрупването на водороден пероксид и насърчава здравето на косата.

Според някои изследвания след използването на сок от лук за 4 седмици, 74% от хората с алопеция ареата получили значимо „прераждане“ на косата. В рамките на шест седмици от използването на сок от лук, 84% от лицата имали такъв резултат.

Сок от лук рецепта 1

Обелете лука и го нарежете на малки парченца.
Изстискайте сока. За да се извлече сок, можете да използвате кухненски робот, блендер, ренде или сокоизстисквачка.
Масажирайте сок в скалпа или покривайте плешиви петна.
Оставете за поне 15 минути и след това изплакнете с помощта на мек шампоан.

Рецепта 2 с лук и мед

Изстискайте най-малко 1/4 чаша сок от лук.

Добавете една супена лъжица мед.

Можете да пиете сок или да изберете да го нанасяте на скалпа.

Медът е чудесен за косата, тъй като има подхранващи и хидратиращи свойства. Мед и лук са чудесна комбинация косата ви да остане здрава.

Прочетете още 12 естествени начини за постигане на невероятна коса.

Автор: Pulford

Източник: http://blogs.naturalnews.com/onion-juices-regrow-hair-loss-reversing-grey-hair-thicken-hair-scalp/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *