Този естествен и лесен за приготвяне сок помага да се лекува запек, както и киселини в стомаха и стомашно разстройство.

Какво е необходимо:

  • 2 чаши зелеви листа
  • 4 малки броколи
  • 2 зелени ябълки
  • 4 листа маруля
  • 200 мл студена вода

Добавяте всички съставки в сокоизтисквачка и накрая се добавя и водата. Вашият сок е готов.

Как този сок помага за лечение на запек и за прочистване на тялото

Зеле

Зелето е претъпкано с диетични фибри, които са от съществено значение за правилното храносмилане и това помага при запек. Сокът от зеле също е ефективен при премахване на токсините и прочистване на тялото, тъй като зелето изобилства на витамин С и сяра.

Ябълки

Ябълките имат изключително много хранителни ползи, които оправдават поговорката „по една ябълка на ден“. Една от най-съществените от тях е, че те са богати на фибри, като по този начин помагат в процеса на храносмилането.

Проучванията показват, че редовната консумация на ябълки осигурява плавни движения на червата и помага за предотвратяване на запек и други видове стомашни заболявания.

Броколи

Безбройните ползите за здравето от броколи, правят тази супер храна толкова популярна.

Храносмилателните ползи от броколи се дължат предимно на високото съдържание на фибри, което помага за здравословни нива на бактерии в червата.

Освен това, броколите съдържат сулфорафан, съединение, което помага да се предотвратява свръх растеж на стомашните бактерии както и твърде силното им прилепване към стената на стомаха, това също помага в храносмилането.

Маруля

Марулята често се използва за лечение на запек, заради богатото си съдържание на целулоза, което помага за увеличаване обема на чревното съдържимо и подобряване на перисталтиката.

Смес от сок от маруля, сок от зелен лимон, мента и мед също е ефективно за лечение на нарушено храносмилане, както и други проблеми като гадене, повръщане, сутрешно гадене и диспепсия.

Ако страдате от запек, опитайте микс сок от ябълка, зеле, броколи и марули и можете да очаквате движение на червата в рамките на няколко часа.

Прочетете също и  Седем натурални решения за хроничен запек.

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/natural-juice-constipation-whole-body-detoxification/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *