Семките на авокадото са пълни с хранителни вещества, които могат да осигурят доста ползи за здравето на тялото. В действителност, семената съдържат повече антиоксиданти от самия плод авокадо и от повечето плодове, зеленчуци и лечебни чайове. Семената дори имат възможността да предоставят на тялото повече разтворими фибри, отколкото всяка друга храна, но ползите не спират дотук.

Топ предимствата на яденето на семки от авокадо

Семките съдържа подхранващо масло, което е богато на антиоксиданти. Всъщност, 70% от антиоксидантите са намерени в семката, а останалите 30% са в плътта и кожата. Тези мощни антиоксиданти имат свойствата да понижават високите нива на холестерол и да предотвратяват няколко вида сърдечни заболявания като сърдечно-съдови заболявания и инсулти.

 1. Семките на супер плода също са чудесна алтернатива за намаляване на възпалителни заболявания в организма и са особено ефективни за облекчаване на подуване в стомашно-чревния тракт.
 2. Можете дори да ги използвате, за да спомогнете за облекчаване на диария, а и за предотвратяване и облекчаване на запек.
 3. Някои ги използват за успокоение на язва на стомаха, тъй като семките съдържат антиоксиданти, известни като фенолни съединения. Тези съединения съдържат антибактериални и противовирусни свойства, които правят семената ефективни при предотвратяване на язви по лигавицата на храносмилателната система.
 4. Семките съдържат флавонол, който е антиоксидант и помага за предотвратяване и намаляване на туморни образувания. Ако подозирате, че имате туморно образувание, най-добре е да се потърси лекар за правилното медицинско лечение, но също така е важно да се добави повече богата на флавоноли храна към диетата, като семената на авокадото.
 5. Когато трябва да се засили имунната ви система и да се защитите от простуда и грип семките на авокадо могат да помогнат.
 6. Семките имат способността да се борят със свободните радикали, които причиняват заболявания и стареене. В действителност, ако искате да забавите процеса на стареене и да намалите появата на старчески петна и бръчки, авокадото има способността да възстановява колаген под кожата, така че кожата остава стегната и млада.
 7. Тези „семки на младостта“ може да ви помогнат да се чувствате по-млади, тъй като те може да помогнат за намаляване на костни и ставни заболявания, дискомфорт и болки в тялото.
 8. Лечебните семки също са полезни за понижаване  нивата на кръвната захар и за поддържане на здравословно тегло.
 9. Някои ги намират полезни за отслабване и за намаляване на предизвикана от физическо натоварване астма.

Всичко, което трябва да направите, за да получите тези семена в диетата си е да разрежете на две авокадото, да  отстраните семката и да я поставите в найлонова торбичка, след което я смачкайте с дървен чук за месо. След това поставете натрошената семка в блендер и я смелете на фин прах. След това поръсете сместа върху храната, за да получите ползите за здравето от тази невероятна супер храна.

Рецепта за шейк със семка на авокадо

 • 1/2 авокадо, нарязано на парчета  и 1/2 от семето (смляно)
 • 1 банан
 • 1 чаша органични замразени горски плодове
 • 1 лъжичка фибри на прах
 • 2-3 лъжички протеин на прах
 • Вода, да се доведе до желаната текстура.

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/stop-throwing-avocado-seeds-9-great-benefits-eating/

By admin

6 thoughts on “Спрете да хвърляте семките на авокадото – 9 страхотни ползи от тях”
 1. Не знаех това … Ползвам ги само като декорация

 2. И какво ги правя тия семки?Смуча ли ги,дъвча ли ги,варя ли ги?Това не са семки ,а топки.И как точно се смила костилка от авокадо?Първо се натрощава с чук?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *