(NaturalNews)

Витамин D и ролята му за нашето здраве попада под светлината на прожекторите, поради една голяма причина. Голяма част от доброто здраве зависи от него. За съжаление, витамин D е подложен на атака от много, привидно добронамерени, пътища. Нашият непрестанен подход, задвижен от страх за контролиране на холестерола е една от най-коварните, незабелязани практики, които ни лишават от нашата жизненост и здраве.

Липсата на витамин D и здравето ни

Витамин D не е точно витамин. Той е многофункционално чудо от семейството на хормоните и е жизнено важен за поддържане на здрава имунна система, здрави кости и положителна умствена перспектива. Смята се, че близо 33% от американците страдат от недостиг на витамини D. През 2010 г. едно самостоятелно избрано проучване на физически лица, „които силно мислят за здравето си“, установи, че 85% от анкетираните са имали по-малко от оптималните нива на витамин D.

Ясно е, че витамин D е необходим за живота. Той намалява сърдечно-съдови заболявания, остеопороза, депресия, рак, проблеми с теглото и смъртност по всякакви причини. Д-р Плотникоф, който е медицински директор на Института за Здраве и Лечение Пени Джордж в Минеаполис, признава витамин D за лечение на хронични заболявания. Той заявява ясно, че поддържането на оптимални нива на витамин D е една от най-рентабилните медицински интервенции, която може да се намери в САЩ. Той отбелязва, че е било твърдо установено, че намалява процентите на смърт по всякакви причини.

Ако намалите холестерола, намаляте витамин D

За повече от 30 години ни е втълпявано да се борим с „дядо торбалан“, известен като холестерол, с много мощна група от лекарства, наречени статини. Статините се продават под различни имена на пазара, като Крестор или Липитор и са се превърнали в индустрия от $ 31 милиарда годишно в рамките на друга индустрия. Убедили са ни, че в основата на нашата сърдечно-съдова болест лежи холестерола, предизвикащ хаос на сърцето и артериите ни. Но нови (и стари) изследвания идват на преден план с истината за борба с фармацевтичната пропагандна машина.

Холестеролът е жизнено важен за производството на хормони. Когато холестеролът е безразборно намален, това се отразява на способността на организма да произвежда и използва самите хормони, които карат тялото да работи. Простият факт на въпроса е, че не би било възможно никакво производство на витамин D, ако не беше нашият приятел холестерола (да, казах приятел)!

Когато насилствено намаляваме холестерола си, ние намаляваме нашата способност да произвеждаме витамин D; това позволява да се появяват заболявания, а от там наклонът е хлъзгав.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derrell Jones

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×