Тиквените семки са истински дар от природата. Ядките и семената правят диетата здравословна и балансирана. За тиквените семки се казва, че са диетични гиганти, тъй като съдържат добри количества важни минерали, като мед, манган, калий, калций, желязо, магнезий, цинк и селен. Тиквеното семе има силата да променя болестни процеси в организма, защото съдържа растителни съединения като фитостероли и различни антиоксиданти, които намаляват нивото на холестерола в кръвта, повишават имунитета и  намалят риска от някои видове рак.

Тиквените семки лекуват рак

Оранжевият цвят на тиквите показва присъствието на бета-каротин, който е мощен имунен стимулант, активиращ имунната система. Проучванията показват, че бета-каротин дава енергия на тялото ни да се бори с рака, предотвратява увреждането на ДНК и произвежда ензими, които отстраняват веществата, които са отговорни за рак. Тиквените семки са традиционна медицина за рак на простатата в много страни. Елементите в тиквените семки, които помагат за предотвратяването на развитието на рак на простатата са фитостероли, минерала цинк и незаменими мастни киселини.

Тиквените семки предотвратяват и се борят с диабета

Диабетът е един от най-бързо развиващите се здравни проблеми в света. Тиквените семки съдържат големи количества никотинова киселина, тригонелин и D-хиро-инозитол. Доказано е, че никотинова киселина и D-хиро-инозитол контролират нивата на кръвната захар. Ако искате да получите повече ползи, просто яжте сурови тиквени семки.

Подобряване на зрението

Тиквените семки са чудесен източник на цинк, витамин Е, витамин А, бета-каротин и зеаксантин, за които е доказано, че подобряват нашето зрение.
Американската оптометрична асоциация установи, че хората с нарушено зрение и катаракта, често са дефицитни на цинк. Цинкът позволява витамин А да пътува от черния дроб до ретината, за да се създаде меланин, пигмент, който предпазва окото.

Цинков дефицит може да доведе до инфекция във всяка част на тялото, включително и на очите.

 

Автор: Alijuina Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com/pumpkin-seeds-kill-cancer-cells-fight-diabetes-improve-eye-sight/

Напиши коментар

Добави обява

×
×