Женшен-бели-дробове

(NaturalNews)

Независимо дали се вдишва прах и вредни частици, които са част от работната среда, дали се използват  лоши продукти за почистване в къщата или простото подлагане на многото токсини и мухъл, които хората срещат през ежедневието, едно нещо е сигурно: всичко това може да окаже отрицателно въздействие върху дихателната система. Това става доста обезпокоително, като прибавим и многото хора, които вече страдат от респираторни усложнения като астма или хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).

Американската белодробна асоциация прогнозира, че ХОББ е третата водеща причина за смърт в САЩ, и че астмата засяга милиони американци. Въпреки това, много респираторни заболявания, като тези, могат да бъдат управлявани по естествен начин чрез обръщане към билки, които почистват и подхранват белите дробове и помагат да дишаме по-лесно.

Топ билки, помагащи при прочистването на белите дробове


Риган

Риганът съдържа карвакрол и розмаринова киселина, съединения, които действат, намалявайки хистамина и помагат за въздушния поток през носа. Той е естествен деконгестант, който също работи като ароматно допълнение към храната, така че е добър избор и на двата фронта.

Мента и ментово масло

Ментолът, който се намира в ментата помага за отпускане мускулите на дихателните пътища, което улеснява затруднения в дишането. Също така действа като антихистамин, който работи като разхлабва конгестиите.

Медуница

Медуницата има много силни антиоксидантни свойства; в действителност, проучвания са установили, че в сравнение с 20 различни растителни екстракти, медуницата има най-високи антиоксидантни способности. Казва се, че нейните киселини са изключително ефективни в защитата на белите дробове и подпомагат правилното функциониране на гръдния кош, като също така има отхрачващи качества.

Евкалипт

Няколко култури се радват на ползите за здравето от евкалипта, дължащи се на способността му да намалява дразненето в гърлото, отваря синусите и се бори с конгестиите. Едно ключово съединение в евкалипта, цинеол, допринася за тези успокояващи качества, правейки го полезна билка, която значително облекчава дишането.

Бял оман

Изтъкван като идеален начин за прочистване на белите дробове и помагащ за състояния, които произвеждат значително отделяне на мукус, коренът от бял оман съдържа инулин, фитохимикал, който намалява бронхитните секрети и покрива бронхиалните пасажи. Здравните експерти препоръчват използването на оман за облекчаване на задух, казвайки, че е особено полезен за хората с астма.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *