(NaturalNews)

Изглежда, че има много неща, които можем да обвиняваме за влошаване на  нашето здраве. Налице са нашата, по-малко от звездна, генетика, нашата хронологична възраст и други „неизвестни фактори“. Въпреки това, те не са основните причини, поради които здравето ни тръгва по надолнище и е време да разкрием основните виновници.

Липса на ензими

Ензимите са един от най-важните елементи в тялото. Без тях, не бихме били в състояние да дишаме, преглъщаме, пием, ядем или да смиламе храната си. Ензимите са необходими за изпълнението на тези задачи и следователно, са необходимост, за да живеем.

Осемдесет процента от нашата енергия се изразходва чрез храносмилателния процес. Ако сте изтощени, стресирани, живеещи в много горещ или студен климат, бременни или често летите със самолет, тогава от организма ви се изискват огромни количества допълнителни ензими.

За съжаление, с напредване на възрастта, нашите органи, които са отговорни за производството на храносмилателни ензими, стават по-малко ефективни. Комбинирайки това с нашето обсебване от „мъртва“ и генетично променена храна, която причинява увреждане от свободните радикали, бързо изчерпваме способността на тялото да произвежда ензими.

Сега много изследователи гледат на процеса на стареенето и смъртта, като нищо повече от изчерпани ензимни нива, което е достигнало точката, до която тялото вече не може да бъде ремонтирано и поддържано в средата си.

Не достатъчно пробиотици

Телата ни съдържат десет пъти повече бактерии, отколкото клетки. Това откритие ясно разкрива значението, което трябва да поставим зад полезните пробиотици, с цел да поддържаме тялото здраво.

Пробиотици буквално означава „за живота“. Те помагат на имунните клетки да се борят с болестта, подпомагат храносмилането и осигуряват хранителни вещества за изграждане на кръв. Те също помагат за почистване на черния дроб, който е основният ни механизъм за премахване на токсините.

Нашите диети са станали със сериозни недостатъци на пробиотици, поради селскостопански практики (химикали, нулева обработка на почвата), преработени храни и липса на качествени продукти в менюто ни. В резултат на това страдаме от лош бактериален свръхрастеж, което излага имунната система на сериозен риск и способността ни да се борим с всички чужди нашественици или инфекции.

Дефицит на витамини и минерали

В проучване от Университета на Тексас, което е било публикувано в Списанието на Американския колеж по храненето, хранителни данни са били изследвани от Американското Министерство на земеделието за годините 1950 и 1999 на 43 различни зеленчуци и плодове и е било установено, че има „сигурни спадове“ в количеството на протеин, калций, фосфор, желязо, рибофлавин и витамин С.

Асоциацията на Био Потребителите също цитира данни, които анализират хранителни вещества от 1975 до 1997 г. и е установила, че нивата на калций в 12 пресни зеленчуци са спаднали с 27%, нивата на желязо с 37%, нивата на витамин А с 21%, а нивата на витамин С с 30 на сто.

Липсата на витамини и минерали, ще предизвика всякакви видове болестни процеси, защото без тях тялото ни не разполага с необходимите хранителни вещества за изграждане и ремонт на кръвта, тъканите, мускулите и костите.

Обременен черен дроб от токсично претоварване

Нашите храна, вода и въздух са нападнати чрез различни химикали и процеси и в резултат на това сме затрупани на всяко ниво с токсична тежест, която трябва да понесем. Не само това, но и продуктите за лична хигиена и медицински процедури и продукти (рентгенови лъчи, зъбни амалгами, рецепти), също добавят към тази тежест.

В един идеален свят нашият черен дроб ще бъде в състояние да се справи с токсините, които приемаме и правилно ще ги изчисти, за да не се био-акумулират в организма. Въпреки това, нашият черен дроб е бил наводнен и превърнат в неефективен и в резултат на това не може да изпълни ефективно тази задача.

В резултат на това нашата токсична тежест не се облекчава правилно или по-лошо,  тя продължава с нестихваща сила, ако избираме да не ядем и пием чисти продукти и да живеем по начин, който естествено детоксикира тялото ни всеки ден.

Няма недостиг на причини за влошаване на здравето ни, но ако се съсредоточим върху подобряване на тези зони, здравето ни ще се подобри.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *