(NaturalNews)
Въпреки че съществуват много суперхрани и всички те са полезни за здравето, когато се използват с пресни, цели храни, има три от тях, които са идеални, заради способността си да повишават енергията. Според експерти, спирулина, мака и куркума са трите най-добри храни, които могат да дадат на тялото необходимия тласък от енергия в допълнение към предоставяне на множество други здравословни ползи.

По-близък поглед към трите, най-повишаващи енергията суперхрани

Спирулина. Спирулина са синьо-зелени водорасли, смятани за едни от перфектните храни на природата, дължащо се отчасти на изследвания, които показват, че нивата на енергия се възстановяват сред тези с ниска енергия или хронична умора. В допълнение към нейните полизахариди и есенциални мастни киселини, тя е рядък източник на гама-линоленова киселина (GLA), омега-6 мастна киселина, която помага  на тялото да произвежда енергия и контролира възпалението.

Освен това, GLA е показана също, че бори различни автоимунни заболявания, управлява холестерола и предотвратява растежа на ракови тумори.

Мака. Тази гъста на хранителни вещества суперхрана е пълна с B-витамини, които са известни с предоставянето на енергия. От друга страна, този мощен древен корен има способността да засилва жизнеността, издръжливостта и настроението за тези, които го използват. Мака е толкова ефективна за увеличаване на енергийните нива, че се свързва с повишени нива на либидото.

Освен това, мака действа като адаптоген, което означава, че регулира хормоните в зависимост от нуждите на всеки човек, вариращи от функция на тъканите, депресия, настроение и сексуално развитие.

Куркума. Куркумата позволява на тялото да има повишени нива на енергия, благодарение на факта, че е толкова ефективна лечебна подправка за лечение на много състояния. Тя помага за подобряване на храносмилането, предотвратяване на рак, предоставя облекчение на кашлици и тъй като е естествен антибиотик може да помогне за подобряване на някои условия, предизвикани от инфекция.

Включването на повече от тези три най-добри суперхрани ще помогне за увеличаване на енергийните нива, както и за подобряване на общото здравословно състояние. Добавянето им към шейкове, основни ястия или просто поръсване върху определени зеленчуци (например куркума върху карфиол) е чудесен начин да се възползвате от ползите за здравето на тези невероятно мощни и здравословни храни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *