Растението горчица е от рода растения (Brassica), които съдържат мощни и питателни членове като хрян, кресон, кейл, броколи и брюкселско зеле. Този род е пълен с невероятни растения, които са страхотни за вашето здраве. Може би това е причината, защо горчицата е била считана за медицинско растение за толкова дълго време (Хипократ често я използвал за тази цел), преди да сме я превърнали в жълтото нещо, което поставяме на нашия хот-дог. Ето някои невероятни ползи на синапа, които може да са ви неизвестни.

Сили за борба с рака

Семената горчица (както други членове на Brassica)  съдържат изотиоцианати, които са демонстрирали, че потискат и предотвратяват растежа на ракови тумори. Проучване от 2010 г., публикувано в списание Канцерогенеза, показва, че когато това съединение е представено по специализиран начин има способността да инхибира растежа на рак на пикочния мехур!

Противовъзпалителни ползи

Синапените семена са известен голям източник на антиоксиданти и в действителност имат много високо съдържание на селен и магнезий, които са показали, че има противовъзпалителни ефекти. Също така съдържат мощна доза на калий, калций, фосфор, омега-3, и омега-6, които помагат на тялото да работи безпроблемно.

Увеличава чистата мускулна маса

Установено е, че съединението в семената горчица, хомобрасинолид, помага за увеличаване на чистата мускулна маса. Това подобно на стероид съединение може да увеличи апетита и приема на храна, докато помага за развитието на мускулния растеж. Това може да е много важно за хората, които се опитват да направят мускули или по-възрастните хора, които са загрижени за загубата на мускули. Едно проучване на Федерацията на Американските дружества за експериментална биология установило, че анаболните ефекти на хомобрасинолид са достатъчни, за да се увеличи силата и чистата мускулна маса.

Лечебни употреби

Както вече бе посочено, отдавна се смята, че горчицата има лечебни сили и все още се използва за такива цели до днешни дни. Горчицата е в състояние да облекчи главоболие, студ и грипоподобни симптоми.  Някои хора са използвали горчица като външна паста за облекчаване на болки в мускулите и ставите и дори да помогне за борбата срещу пневмония.

Освен използването на семената в готвенето, можете също да получите и някои от тези ползи чрез формата на подправка от горчица. Подправката горчица е толкова добра, колкото семената в нея. Някои горчици могат да бъдат пълни с хранителни вещества и антиоксиданти, които могат да ви помогнат да постигнете някои от невероятните ползи, изброени по-горе.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: . Anderson

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×