пчела-цвете-пчелен прашец

Пчелният прашец има всички съществени елементи на живота. Той е смятан от мнозина за най-перфектната, пълноценна храна. Той зарежда с витамини и съдържа почти всички известни минерали, микроелементи, ензими и аминокиселини. Пчелният прашец се смята също за източник на най-добрите антиоксиданти.

Пчелният прашец е пълноценна храна и приемането му помага да се балансират непълноценните храни, които всички ние сме свикнали да ядем в ежедневието.

Освен това, пчелният прашец е една от най-старите в света здравословни храни. Можете да намерите препратки към него в Библията, Тората, Корана, както и древни китайски и египетски текстове.

И така, какво точно е пчелен прашец?

Прашецът се създава от мъжката част на растението. Пчелата носи прашец със себе си и с прелитането от цвят на цвят, опрашва и опложда растението. Пчелата отнася със себе си част от този цветен прашец в кошера, където пчеларите могат след това да го събират.

Много хора, които имат алергии ще бъдат отрицателно повлияни от пчелен прашец. В действителност, има документирани случаи на пчелен прашец и пчелно млечице, задействащи астма, уртикария, болки в гърлото, лицеви сърбежи и дори анафилактичен шок при хора с алергии към конкретни полени. И тези реакции могат да се проявят дори с една чаена лъжичка пчелен прашец.

 10 доказани мощни ползи от пчелен прашец

  1. Увеличава енергията. Пчелният прашец се състои от 55% въглехидрати и почти 40% протеин, което го прави чудесен източник на енергия. Благодарение на голямото количество протеин, пчелният прашец може да се използва като естествено допълнение за културисти.
  2. Проблеми с безплодие. Изследванията са доказали, че пчелен прашец стимулира и възстановява яйчниковите функции и по този начин повишава плодовитостта. Пчелният прашец също действа като афродизиак!
  3. Помага при алергии. Пчелният прашец съдържа кверцетин, който е известен с неговата способност да намаля или неутрализира реакциите към.
  4. Помага за загуба на тегло. Пчелният прашец стимулира обмяната на веществата, която насърчава повишената загуба на енергия и тегло.
  5. Подобрява кожата. Според д-р Ларс-Ерик Есен, шведски дерматолог, който пръв започва да използва пчелни продукти за кожни проблеми, „Пчелният прашец изглежда може да предотврати преждевременното стареене на клетките и стимулира растежа на нова тъкан на кожата“, казва д-р Есен. „Той предлага ефективна защита срещу дехидратация и инжектира нов живот на сухите клетки. Той изглажда бръчките и стимулира кръвоснабдяването към всички клетки на кожата. Кожата става по-млада, по-малко уязвими за бръчки, по-гладка и по-здрава с използването на пчелен прашец. „
  6. Стимулира имунната система. Поради протеини, моно- и полиненаситени мазнини, витамини B, C, D, E, бета-каротин, калций, магнезий, селен, нуклеинови киселини, лецитин и цистеин в прашеца, той е много ефективен за укрепване на имунната система.
  7. Помага на сърдечно-съдовата система. Пчелният прашец притежава големи количества рутин; антиоксидант, който помага за укрепване на кръвоносните съдове и капилярите. Той проявява свойства за анти-съсирване, които могат да способстват за предотвратяване на сърдечни удари и инсулти.
  8. Помага и при ниско и при високо кръвно налягане.
  9. Помага при проблеми с нервната система.
  10. Подобрява храносмилането.

Уверете се, че пчелният прашец, който сте избрали идва от надеждни и органични източници. Пчелите не трябва да бъдат изложени на химикали и / или високо фруктозен царевичен сироп.

Автор: Geary

Източник: http://blogs.naturalnews.com/bee-pollen-miracle-10-proven-powerful-benefits/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×