Наличието на автоимунно заболяване е все едно да имате чудовище вътре в тялото и то да поеме контрол. Има няколко вида заболявания, с различни странични ефекти и тежест. Някои често срещани са ревматоиден артрит, множествена склероза, болест на Grave и възпалително заболяване на червата. Когато става въпрос за лечението им е важно да познавате ранните признаци на развитие на някои от 80-те видове автоимунни заболявания. Поставени под контрол възможно най-бързо, ще имате шанс да живеете с по-малко симптоми в бъдеще.

Десет признака за автоимунно заболяване

 • Отслабване: Загубата на тегло изведнъж, е ранен индикатор, че може в действителност да сте развили автоимунно заболяване. Това е особено вярно, ако обикновено поддържате постоянно тегло или не сте променили диетата си. Общите автоимунни заболявания, които могат да причинят бърза загуба на тегло са възпалително заболяване на червата, целиакия и болест на Grave.
 • Болки в тялото: Когато  мускулите и ставите по цялото тяло започнат да болят, без дори да сте прави някаква дейност, която да причини неудобства, то това може да бъде автоимунно заболяване като ревматоиден артрит или фибромиалгия.
 • Загуба на памет: Ако изведнъж забележите, че не можете да си спомните важна информация или не мислите ясно, заболявания като множествена склероза или миастения гравис биха могли да бъдат причина.  Необходимо е своевременно лечение на тези заболявания, за да се осигури управляемо дълголетие на живота.
 • Кожни проблеми: Един от най-честите признаци за автоимунно заболяване са кожните проблеми. Понякога това могат да бъдат обриви, лишеи, много суха кожа и екстремен сърбеж. Кожното заболяване може ще бъде екзема.
 • Умора: Ако имате липса на енергия и забелязвате, че наддавате на тегло, защото сте прекалено уморени за тренировка, може да имате цьолиакия или хепатит. Това е особено вярно, ако умората продължи по-дълго от няколко месеца, дори и при една добре балансирана диета, състояща се от пресни пълнозърнести храни и обилно количество вода.
 • Сухота: Сухотата е един от тези симптоми, които се появяват често при автоимунните болести. Повечето от времето, сухота се усеща в устата, очите и кожата. Диабетът е често срещано заболяване, което причинява тези симптоми.
 • Схващане и изтръпване: Всякакъв вид сковаване или изтръпване в тялото, което се появява често в ръцете и краката са свързани с хиперфункция на отговор на антитела в организма. Ако имате някои от тези усещания, е време да се видите с медицински специалист за правилна диагноза и незабавно лечение.
 • Кръвни съсиреци и спонтанен аборт: Понякога постоянните кръвни съсиреци и спонтанни аборти са признаци, че тялото има някои сериозни основни проблеми. Видовете автоимунни болести, които причиняват усложнения като тези са цьолиакия и антифосфолипиден синдром.
 • Косопад: Внезапна загуба на коса е нещо, за което да се притеснявате. Заболявания на щитовидната жлеза обикновено водят до появата на косопад, но същото се случва и при кожни заболявания.
 • Храносмилателни проблеми: Всеки път, когато изпитвате храносмилателни проблеми, които рецидивират често и не могат да бъдат лекувани с често използвани лекарства, е време да се видите с медицински специалист за диагноза и адекватно лечение. Може да имате възпалително чревно заболяване, което  всява хаос в тялото ви.

Значение на откриване на заболяването в ранен стадий

Автоимунно заболяване е, когато имунната система на организма ви отговаря по начин, който всъщност вреди, вместо да защитава от това, което е вредно. За това е толкова важно да се открие автоимунното заболяване, възможно най-скоро, за да се намали скоростта и евентуално дори спиране на болестта от превземане на тялото.

Автор:  Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

One thought on “10 признака, че може да имате автоимунно заболяване”
 1. Имам такова чудовище в мен – автоимунно! И няма лечение … необходимо е непрекъснато да поддържаш тялото си с подходящи добавки. Иска ми се статия, в която да се обясни кога не бива да приемаме имуностимулатори при тези заболявания.

Напиши коментар

Добави обява

×
×