3 естествени начини за намаляване на хроничното главоболие

жена-главоболие-мигрена

Повечето хора страдат от главоболие от време на време, независимо дали болката е тъпа, пулсираща или някакъв друг вид. В действителност, има над 200 различни видове главоболие. Когато имате главоболие, най-вероятно първото нещо, към което се просягате, е аптечката, за да потърсите болкоуспокояващо. Това, което може би не знаете е, че ако лекарствата не се използват правилно, можете да си навлечете повече проблеми.

За щастие, има много неща, които могат да се включват (или изключват) в ежедневната диета, които ще помогнат за предотвратяване на много видове главоболие. Ето три, които може да имате предвид.

Намалете солта

Нови изследвания от Университета Джон Хопкинс показват, че ако консумирате твърде много натрий, ще имате по-висок риск от развитие на напрежение и главоболие. Участници в изследването, консумиращи 3,500 мг натрий дневно са били приблизително с 25 на сто с по-голяма вероятност да имат главоболие, в сравнение с тези, които консумират по 1,500 мг.

Американската сърдечна асоциация препоръчва максимум 1,500 мг до 2,400 мг на ден.

Пазете се от добавки в храните

Много хора днес употребяват храни, пълни с добавки, които могат да бъдат опасни за здравето много повече отколкото си мислите. Някои от тях, включително нитрити и някои хранителни оцветители, причиняват главоболие. Те е точно ясно защо, но въпреки това то е факт. WebMD казва, че те могат просто да увеличат притока на кръв към мозъка и да задействат главоболие.

Поемайте достатъчно магнезий

Магнезият играе роля в стотици функции, които човешкото тяло трябва да изпълнява ежедневно. Изследванията показват, че тези, които страдат от мигрена, клъстерно главоболие и менструална мигрена често не разполагат с достатъчно магнезий в организма.

Едно проучване, което се проведе в Германия, показа, че участниците, които са взимали 600 mg перорален тримагнезиев дицитрат, били с драстично намалена честотата на мигрена, в сравнение с тези, които взимали плацебо. Въпреки това, при приема на същите 600 mg в две по-малки дози всеки ден не изглежда да е имало някакъв ефект.

Но това не означава, че трябва да се втурнете и да купувате добавки магнезий. Има много храни, които са добри източници на магнезий, като боб, ядки и семена. Тиквените семки, например могат да ви дадат половината от дневната нужда магнезий от само ¼ чаша от тях.

Опитайте тези методи, ако страдате от хронично главоболие и може да се изненадате от резултата. Ако нищо не помага обаче, главоболието може да бъде причинявано от по-сериозен проблеми. BothaChiropractic казва да се потърси лекарска помощ, ако хроничното главоболие e придружено от обрив, сънливост или висока температура.

 

Автор: Veronica Davis

Източник: http://blogs.naturalnews.comВашият коментар