(NaturalNews)

Има много неща, които хората могат да направят, за да живеят по-здравословен начин на живот. В действителност, чувство на страх често се крие в това колко много има да се направи, а не се знае от къде да се започне. Ако това е така и с вас, започнете с тези три основни фактори към истинското здраве.

Витамин D

Витамин D е от съществено значение, поради своята чудотворна способност за спиране на рака (77 процента от всички ракови заболявания са възпрепятствани само от витамин D), облекчаване на депресия, стимулиране на костното здраве, подобряване на мозъчната функция, подобряване на здравето на сърцето и много повече. Нищо не може да победи витамин D по отношение на броя на важните ползи за здравето, получени от едно единствено вещество.

Въпреки, че витамин D е често смятан за слънчев витамин, той всъщност е невро-регулаторен хормон. Това може да обясни защо хората изпитват промени в настроението, депресия и раздразнителност, когато са с ниско съдържание на витамин D, като например през зимните месеци, когато приемат много по-малко слънчева светлина.

За да се постигне максимално усвояване и съхраняване на витамин D, (може да се съхранява за срок до три месеца) излезте на слънце и му позволете да проникне в кожата в продължение на 15 до 30 минути в пиковите часове на деня (за по-на север и при по-тъмна кожа, по-дълго излагане е задължително). Витамин D не се абсорбира през стъкло, така че трябва да го получите директно от слънцето на открито.

Това означава, че не трябва да поставяте слънцезащитен крем, преди да излезете, тъй като ще блокира поемането на витамин D като цяло. Отделете време да се насладите на слънчевите лъчи, а след това може да се намажете с нетоксичен за кожата слънцезащитен крем.

Ако е необходима добавка витамин D, поради липса на излагане на слънце, най-добрата форма, след тази директно от слънцето, е витамин D3 в течна форма, в съчетание с източник на витамин К.

Заземяване

Заземяването е прост акт на възстановяване на връзката с отрицателно заредената Земя. Въпреки че не винаги е лесно да се свърже голата кожа с почва, трева, пясък или дори бетон, си струва да се намира време и вариант, поради ползите от него. Заземяването е свързано с много невероятни ползи, включително:

• Намалява болка и възпаление
• Подобрява имунната система
• По-добър сън
• Намалена тревожност и стрес
• Подобрява сърдечно-съдовата система
• Повишава енергията
• Подобрени хормонални цикли
• Намален джет лаг

За тези, които не желаят или не могат да се заземяват редовно през цялата година, има продукти за заземяване, които могат да доведат до същите ефекти на закрито със същите ползи.

Изворна вода

Не е новина, че водата е много важна за правилното функциониране на много процеси в организма, особено когато знаете, че тялото е съставено от повече от 70 процента вода.

Въпреки това, видът на водата, която се дава на тялото е от първостепенно значение. Много хора все още продължават да пият вода от чешмата, която е пълна с токсични странични продукти, като например флуор, хлор и други. Това не е вида вода, която тялото ще използва ефективно, за да се запази здраво.

Най-чистата и най-полезна вода е изворната вода, която доставя кислород и минерали в лесноусвоим формат.

Ако това не е опция, филтрираната вода е друга опция. Тя може да бъде повторно минерализирана (щипка морска сол във филтрирана вода може да е най-лесното решение).

Не е лесно да се запази добро здраве, но включването на тези три неща, ще осигури чудесно начало.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *